Arran Court: Een Luxueuze Vakantie-Oase in Hong Kong

Ontworpen door Dennis Chung: Een Verfijnde Balans tussen Minimalisme en Comfort

In dit artikel belichten we Arran Court, een bekroond residentieel ontwerp van Dennis Chung. Het project transformeert een flat in Hong Kong tot een luxueuze vakantie-oase, waarin de grenzen tussen binnen en buiten vervagen en een gevoel van ruimte en rust wordt gecreëerd.

Arran Court is geïnspireerd door lijnen en rondingen. De ontwerper heeft elk element in de woonruimte naadloos met elkaar verbonden, van het grote, golvende plafond tot de ronde decoraties op de muren van de woonkamer. De rondingen zijn ook terug te vinden in de glazen verbinding tussen de keuken en de eetkamer, en in de halfronde bogen van de badkamerdeur en de handgrepen van de kledingkast in de studeerkamer.

Wat dit project onderscheidt, is de manier waarop de ruimte is geherstructureerd om een luxueuze vakantie-ervaring te bieden. De ontwerper heeft de ruimte gedemonteerd en opnieuw georganiseerd om een minimalistisch maar uitnodigend ontwerp te creëren. Elk detail is zorgvuldig overwogen om een hotelachtige ambiance te creëren die zowel eenvoudig als warm is.

De materialen die zijn gebruikt in Arran Court dragen bij aan de verfijnde elegantie van het ontwerp. De balkonvloer is gemaakt van buitenhout, wat een gevoel van comfort en sereniteit toevoegt. Binnenin is de vloer gemaakt van lichtgekleurd massief hout in een speels visgraatpatroon, wat elke kamer vitaliteit en warmte geeft. De badkamerdeur is ontworpen met Aquatex-glas, dat licht reflecteert en verstrooit om een luxe en verfijnde sfeer te creëren.

De verlichting in Arran Court is zorgvuldig ontworpen om een comfortabele en uitnodigende sfeer te creëren. De dubbele valse plafonds in de woon- en eetkamer hebben subtiele lichtgroeven en strategisch geplaatste spotlights. De ronde wandlampen in de keuken zijn zowel functioneel als decoratief, en de verstelbare hanglamp boven de bank zorgt voor perfect leeslicht.

Arran Court is een project dat vier maanden in beslag nam, van juni tot november 2021. Het is gelegen in een flat in een oud gebouw in Homantin, Hong Kong. De flat heeft een oppervlakte van 750 vierkante voet en bestaat uit een woon- en eetkamer, twee slaapkamers en twee toiletten.

De grootste uitdaging van het project was de herstructurering van de leefruimte. De ontwerper heeft de interne muren verwijderd om de woon- en eetkamer met 25 procent uit te breiden en een kamer voor een helper te creëren. Bovendien heeft de ontwerper een balk die de stroom van de woon- en eetkamer verstoorde, vakkundig verborgen met een dubbel plafond.

Arran Court heeft de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ovviostudio
Afbeeldingscredits: Ovviostudio
Projectteamleden: Ovviostudio
Projectnaam: Arran Court
Projectklant: Ovviostudio


Arran Court IMG #2
Arran Court IMG #3
Arran Court IMG #4
Arran Court IMG #5
Arran Court IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp