Ontwerpnaam: Free Path

Ontwerper: Fu Chiung Hui

Inleiding

De Free Path is een slim huisontwerp dat is geïnspireerd op het gevoel van reizen en gastvrijheid. Ontworpen door Fu Chiung Hui, biedt dit huis een unieke ervaring van luxe en comfort, terwijl het tegelijkertijd de mogelijkheid biedt om de verschillende aspecten van het moderne leven te omarmen. Met innovatieve technologieën en een doordacht ontwerp is de Free Path een voorbeeld van hoe slimme systemen de kwaliteit van leven kunnen verbeteren.

De Free Path is ontworpen met het idee van een hotel in gedachten. De woonkamer is geïnspireerd op de sfeer van een hotellobby en biedt een comfortabele en gastvrije ruimte. Het thuiskantoor van de mannelijke eigenaar is ontworpen als een hotelbalie, compleet met een bureau dat doet denken aan een incheckbalie. De open woonkamer is als een lounge voor reizigers, waar passagiers kunnen ontspannen en genieten van hun verblijf.

Een van de hoogtepunten van de Free Path is de master bedroom, die is ontworpen om een eersteklas ervaring te bieden. Elk van de gastenkamers heeft een unieke stijl, waardoor de diversiteit van gastvrijheidsontwerpen wordt voortgezet. Het entertainmentgedeelte op de bovenste verdieping is representatief voor een hotelbanketzaal en biedt een perfecte balans tussen entertainment en privacy.

De Free Path maakt gebruik van geavanceerde technologieën om het leven gemakkelijker en comfortabeler te maken. Met behulp van een tablet kunnen bewoners elke ruimte in huis bedienen en aanpassen aan hun voorkeuren. De raambekleding en de helderheid van de verlichting passen zich automatisch aan op basis van het zonlicht, terwijl het decoratieve verlichtingsontwerp zorgt voor een theatervoorstelling in huis. Daarnaast zorgen automatische stofzuigers op verschillende verdiepingen ervoor dat het huis altijd schoon en netjes blijft.

De Free Path heeft een totale oppervlakte van 156 vierkante meter en is gebouwd tussen april 2021 en maart 2022. Het ontwerp is ontstaan uit de behoefte aan een nieuwe levensstijl na de pandemie, waarin mensen meer tijd thuis doorbrengen en verschillende activiteiten moeten kunnen uitvoeren. Het doel van de Free Path is om interactie en communicatie tussen mensen te bevorderen en een gevoel van gastvrijheid en comfort te bieden.

De Free Path heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Dit ontwerp is erkend vanwege zijn creativiteit en innovatie, en draagt bij aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Met de Free Path heeft Fu Chiung Hui een uniek en innovatief slim huisontwerp gecreëerd dat de grenzen van gastvrijheid en technologie verlegt. Dit ontwerp biedt een luxueuze en comfortabele leefomgeving, terwijl het tegelijkertijd de mogelijkheid biedt om te genieten van de gemakken van moderne technologieën. De Free Path is een voorbeeld van hoe slimme systemen kunnen bijdragen aan een betere levenskwaliteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: FU CHIUNG HUI
Afbeeldingscredits: Hey! Cheese, Jamie Lo.
Projectteamleden: Fu Chiung Hui
Projectnaam: Free Path
Projectklant: FU CHIUNG HUI


 Free Path IMG #2
 Free Path IMG #3
 Free Path IMG #4
 Free Path IMG #5
 Free Path IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp