Assemble New Sprouts: Een Sportcentrum dat Ruimte en Levensstijl Verbindt

Mo Architects and Planners Brengen Innovatie naar NTHU

Inleiding:

Het nieuw gebouwde NTHU Innovative Incubation Center heeft een uniek interieurontwerp genaamd "Assemble New Sprouts". Dit project, ontworpen door Mo Architects and Planners, legt de nadruk op de verbinding tussen levenshouding en ruimte, in plaats van stijl en vorm. Het doel van dit ontwerp is om een praktische esthetiek te gebruiken als kernwaarde en zo een ruimte te creëren die de essentie van thuis weerspiegelt. Met de focus op kunst, architectuur, ontwerp, innovatie en technologie, brengt dit sportcentrum een nieuwe dimensie naar de levensstijl van de gebruikers.

Body:

Met een oppervlakte van 5680 vierkante meter biedt het sportcentrum een breed scala aan faciliteiten en diensten. Het is ontworpen om kleine en middelgrote ondernemingen te ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe technologieën, producten en bedrijven. Het centrum maakt gebruik van de middelen en expertise van de NTHU-campus en biedt technologische diensten, informatieondersteuning, zakelijke ondersteuning en administratieve ondersteuning aan ondernemingen. Dit maakt het een ideale plek voor ondernemers om te groeien en te innoveren.

Tijdens het ontwerpproces moesten er grote hoeveelheden gemeenschappelijke en individuele ruimtes worden ontworpen en duidelijk worden afgebakend wat betreft de doorstroming. De ontwerper heeft verschillende lagen en gebieden gecreëerd met verschillende functies, zodat alle gebruikers hun ruimte efficiënt kunnen benutten. Er zijn multifunctionele ruimtes, een ontvangstgebied, een conferentieruimte en andere ruimtes ontworpen, waarbij eenvoudige borden worden gebruikt als richtingaanwijzers.

Een van de uitdagingen bij dit ontwerp was het gebruik van materialen en kleuren. Er is gedurfd gebruik gemaakt van kleuraccenten en verschillende materialen om organische functies en esthetiek te combineren en zo een balans te vinden tussen beide. Het resultaat is een ruimte die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is.

Conclusie:

Assemble New Sprouts, het interieurontwerp van het NTHU Innovative Incubation Center, is een inspirerend voorbeeld van hoe ruimte en levensstijl met elkaar kunnen worden verbonden. Met zijn focus op praktische esthetiek en ondersteuning van kleine en middelgrote ondernemingen, biedt dit sportcentrum een unieke omgeving voor innovatie en groei. Het is dan ook geen verrassing dat dit ontwerp de Bronze A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Het is een erkenning voor de creatieve en technische vaardigheden die zijn toegepast om een ruimte te creëren die bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Met Assemble New Sprouts heeft Mo Architects and Planners een ontwerp gerealiseerd dat niet alleen functioneel is, maar ook een positieve impact heeft op de gebruikers en de gemeenschap. Het is een voorbeeld van hoe design en technologie kunnen samenkomen om een betere toekomst te creëren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mo Architects and Planners
Afbeeldingscredits: Mo Architects and Planners
Projectteamleden: Moek Mo Yong Liu Fred Ho James Kuo Eric Tsai
Projectnaam: Assemble New Sprouts
Projectklant: Mo Architects and Planners


Assemble New Sprouts IMG #2
Assemble New Sprouts IMG #3
Assemble New Sprouts IMG #4
Assemble New Sprouts IMG #5
Assemble New Sprouts IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp