Tarentum: Een Griekse Droom in Wuhan

Bin Liu's Unieke Interpretatie van de Griekse Cultuur in een Restaurantontwerp

In een poging om de Griekse cultuur naar de straten van Wuhan te brengen, heeft ontwerper Bin Liu een uniek restaurantconcept gecreëerd, geïnspireerd op de natuurlijke karstgrotten van het eiland Mykonos. Het resultaat is Tarentum, een Grieks thematisch restaurant dat een panoramische ervaring van de Griekse cultuur biedt.

De inspiratie voor Tarentum kwam van Mykonos, een eiland in de zuidoostelijke hoek van Athene, dat bekend staat om zijn dromerige temperament. Liu heeft dit temperament vastgelegd in zijn ontwerp door het gebruik van natuurlijke karstgrotten als thema-element. Deze grotten benadrukken niet alleen de unieke Griekse cultuur, maar ook het culturele DNA van het merk.

Tarentum, een Grieks thematisch restaurantketen uit Shenzhen, heeft onlangs zijn eerste vestiging in Wuhan geopend. Het merk brengt de Mediterrane oceaansfeer naar de stadsstraten van Wuhan, wat een dag- en nachtlevensstijl creëert. Het doel is om de ultieme ruimte voor een meeslepende culturele ervaring te creëren, waar klanten kunnen genieten van een exotische stijl en de delicate en elegante Griekse cultuur in een panoramische manier kunnen proeven.

De technologie en materialen die gebruikt zijn voor de realisatie van dit ontwerp zijn onder andere micro-cement, mat tegels, marmer en Xintong verlichting. De grotproductie bestond uit het bouwen van een stalen skelet, het bevestigen van flexibele stof, schuimplastic en plaat op het stalen skelet, en het betonneren over het funderingsskelet om een driedimensionale kunstmatige grot te vormen die het natuurlijke beeld van een karstgrot weerspiegelt.

De totale oppervlakte van het ontwerp bedraagt 386 vierkante meter, inclusief binnen- en buitenruimte. De binnenruimte bestaat uit een klantengebied van 276 vierkante meter, een bar van 20 vierkante meter en een keuken van 40 vierkante meter. De eettafels zijn verschillend van vorm en grootte om aan verschillende behoeften te voldoen. Het aantal eettafels in de binnenruimte is 36, wat plaats biedt aan 104 klanten. Het aantal eettafels in de buitenruimte is 6, met 24 zitplaatsen.

De grootste uitdagingen bij het ontwerpen van Tarentum waren het vinden en bedenken van de materialen die nodig waren om de artistieke conceptie te creëren en het uitvoeren van de ruimtelijke interpretatie. Daarnaast vormden culturele verschillen een bepaalde uitdaging voor de ontwerper om ervoor te zorgen dat de Grieks thematische horecaruimte breed erkend en geliefd zou worden.

Deze unieke interpretatie van de Griekse cultuur heeft Tarentum de prestigieuze Zilveren A' Interieur Ruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp Prijs opgeleverd in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bin Liu
Afbeeldingscredits: Photographer Ben FoTo, 2021
Projectteamleden: Bin Liu
Projectnaam: Tarentum
Projectklant: Bin Liu


Tarentum IMG #2
Tarentum IMG #3
Tarentum IMG #4
Tarentum IMG #5
Tarentum IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp