Penthouse Lissabon: Een Ruimteschip van Licht en Luxe

Ontwerper Rita Valadao creëert een unieke woonervaring in het hart van Lissabon

Geïnspireerd door de esthetiek van een ruimteschip, heeft ontwerper Rita Valadao een penthouse in Lissabon getransformeerd tot een meesterwerk van licht, kleur en vorm. Dit artikel belicht de unieke kenmerken van dit bekroonde ontwerp.

Rita Valadao, een gerenommeerde ontwerper, heeft een unieke benadering van interieurontwerp toegepast op het Penthouse Lissabon. Het ontwerp is geïnspireerd door de esthetiek van een ruimteschip, waarbij de kleuren en materialen zorgvuldig zijn gekozen om te harmoniëren met de zonoriëntatie van de flat. Deze aandacht voor detail resulteerde in een grondige lichtstudie en de selectie van de juiste kleuren voor elke kamer.

Het penthouse onderscheidt zich door zijn bijna ronde plattegrond en het minimale gebruik van metselwerkwanden. Bijna de gehele gevel is bekleed met glas, waardoor het centrum van de ruimte - van de tv-kamer tot het kantoor dat aansluit op de woonkamer, de eetkamer en de keuken - baadt in natuurlijk licht van zonsopgang tot zonsondergang.

De realisatie van het ontwerp vereiste een zorgvuldige selectie van materialen. Houten panelen werden vermeden vanwege hun gevoeligheid voor temperatuurschommelingen, terwijl kwartsiet werd gekozen voor de marmeren elementen vanwege zijn weerstand tegen zuren en dagelijks gebruik.

Technische specificaties van het ontwerp omvatten de keuze voor bronzen semi-gespiegelde glazen deuren in de entreegarderobe, ondersteund door metalen frames van dezelfde kleur. Specifieke fittingen werden gebruikt om een soepele opening en sluiting te garanderen. Bovendien werd er ter plaatse een mal gemaakt voor de boekenkast die op een schuine wand was geïnstalleerd, om te zorgen dat de zijkanten perfect aansloten op de helling van de muur.

De interactie met het ontwerp wordt gekenmerkt door gebruiksgemak en weinig onderhoud, dankzij de zorgvuldige keuze en ontwerp van elke kast in het penthouse. De combinatie van praktische bruikbaarheid en esthetiek werd positief bereikt.

De grootste uitdaging van het project was de aanzienlijke helling van de meeste muren. Alle timmerwerk moest worden gedaan met behulp van ter plaatse gemaakte mallen nadat de muren volledig waren afgewerkt. Dit had een enorme impact op de naleving van de bouwtermijnen. Om dit specifieke probleem op te lossen, werd de afwerking van bepaalde muren geprioriteerd.

Het Penthouse Lissabon-project begon in september 2021 en werd voltooid in september 2022. Het ontving de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023, een prestigieuze erkenning voor uitmuntendheid in creatief en ingenieus ontwerp.

Al met al is het Penthouse Lissabon een prachtig voorbeeld van hoe een doordacht ontwerp, geïnspireerd door de esthetiek van een ruimteschip, kan resulteren in een unieke en luxueuze woonervaring.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Rita Valadão
Afbeeldingscredits: All Images / Ricardo Oliveira Alves Video / Mathias Nunn
Projectteamleden: Rita Valadão
Projectnaam: Penthouse Lisbon
Projectklant: Rita Valadão


Penthouse Lisbon IMG #2
Penthouse Lisbon IMG #3
Penthouse Lisbon IMG #4
Penthouse Lisbon IMG #5
Penthouse Lisbon IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp