Dazzling: Een Betoverend Ontwerp Geïnspireerd door de Ge Kiln Keramiek

Een Verkoopcentrum Ontworpen door Hsin-Yuan Lee

Inleiding:

Het Dazzling ontwerp, gecreëerd door Hsin-Yuan Lee, is geïnspireerd door de pracht van het oude Chinese porselein uit de Song-dynastie en in het bijzonder de Ge Kiln keramiek. Dit unieke ontwerpconcept is gebaseerd op de kiln cultuur en heeft geleid tot een betoverend verkoopcentrum dat de schoonheid van de omgeving omarmt.

Ontwerper Hsin-Yuan Lee wilde een gebouw creëren dat opgaat in de omringende natuur en een harmonieus geheel vormt met het landschap. Door rechthoekige vormen te combineren met heldere glazen ramen, wordt de gevel van het gebouw als het ware verborgen tussen de omliggende planten. 's Avonds, wanneer de verlichting in het gebouw aangaat, lijkt het alsof er een lichtpuntje schittert in het platteland.

De technologie achter het Dazzling ontwerp is even indrukwekkend als het uiterlijk. Grote houten panelen zijn op een onregelmatige manier langs de muren en het plafond geplaatst, om de artistieke patronen van de ijsbarsten na te bootsen. Het licht schijnt door de kieren tussen de houten panelen, waardoor de tentoonstellingsruimte door de ramen heen schittert. Daarnaast zijn er in de ontvangsthal metalen scheidingswanden geplaatst, versierd met gouden metalen platen en grijze glazen, om individuele ruimtes te creëren.

Het Dazzling verkoopcentrum heeft een oppervlakte van 550 vierkante meter en bevindt zich in Chunghua City, Taiwan. Het project werd voltooid op 3 april 2019 en is een ware blikvanger in de omgeving.

De unieke eigenschappen van de Ge Kiln keramiek, zoals het "gouden draad" en de "paarse ijzeren voet", hebben de kleurenkeuze voor de ontvangsthal beïnvloed. Het gouden en blauwe kleurenschema weerspiegelt de prachtige kenmerken van deze keramiekstijl. Daarnaast zijn de metalen plafondlampen geïnspireerd op de bubbels die ontstaan tijdens het roosteren op hoge temperatuur.

Het Dazzling ontwerp heeft internationale erkenning gekregen en is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2020 in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en vakmanschap en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Het Dazzling verkoopcentrum is een ware ode aan de kiln cultuur en een adembenemende toevoeging aan de omgeving. Met zijn unieke ontwerp en betoverende verlichting is het een plek die zowel bewondering als inspiratie oproept.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsin-Yuan Lee
Afbeeldingscredits: Hsin-Yuan Lee
Projectteamleden: Director: Hsin Yuan Lee
Projectnaam: Dazzling
Projectklant: Hsin-Yuan Lee


Dazzling IMG #2
Dazzling IMG #3
Dazzling IMG #4
Dazzling IMG #5
Dazzling IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp