Double Cove: Een Luxueus Penthouse Appartement met een Kustgevoel

Een Unieke Woning die Luxe, Natuur en Maritiem Combineert

Met het idee om een luxueuze manier van leven te creëren die aanvoelt als een strandvakantie, belichaamt het hoofdwoongedeelte van Double Cove een kustleven met stedelijke voorzieningen door zich te richten op golvende lijnen en weelderige kleuren, wat een gevoel van welvaart creëert. Het resultaat is rijk en weelderig en voldoet perfect aan de unieke wensen van de bewoners.

Double Cove is een adembenemend penthouse appartement gelegen op de top van een gebouw met een panoramisch uitzicht op Starfish Bay, gelegen op een groen schiereiland. Dit unieke ontwerp combineert luxe, natuurlijke elementen en maritieme invloeden. De vloer-tot-plafond ramen laten overdag natuurlijk licht binnenstromen en creëren een vloeiende overgang tussen het interieur en exterieur. De slaapkamer is voorzien van talrijke houten roosters die het zonlicht laten binnenvallen en een verbinding met de groene omgeving creëren. Het buitenzwembad op het dak kijkt uit over de zee en biedt een perfect serene omgeving. Een scala aan metallic en stenen accentueert het patroon van de bekleding en springt eruit.

Tijdens het ontwerpproces heeft het team nagedacht over hoe het appartement het Chinese traditionele architectuur opnieuw zou kunnen interpreteren door middel van structuur en experimenten met materialen. Unieke gebogen plafonds en meubels brengen ritme in de hele ruimte met bronzen en houten kleuren. De hoofdslaapkamer is gedecoreerd met ingetogen neutrale tinten en materialen zoals leer, roestvrij staal en globe-vormige verlichting, wat een gevoel van rust en sereniteit introduceert. De kenmerkende gouden reflecterende lichtbalken creëren een geleidelijk visueel effect en een majestueuze sfeer.

Het penthouse heeft een oppervlakte van ongeveer 260 vierkante meter met een zeezichtplatform van ongeveer 90 vierkante meter, inclusief een zwembad.

Double Cove is een meesterwerk dat is gerealiseerd door het ontwerpteam onder leiding van Cameron Kam Hin Lun en Donna Kam. Het ontwerp is gericht op het creëren van sociale interactie en heeft de woon- en eetruimte opnieuw ingericht om plaats te bieden aan een theekamer. De schuifpanelen in de hoofdslaapkamer stellen de bewoners in staat om de panelen te verplaatsen afhankelijk van de positie van de zon gedurende de dag, zodat ze kunnen genieten van het prachtige uitzicht. De plafonds van elke kamer zijn uniek en echoën de vormen van de oceaan. Het ontwerpteam heeft zich gericht op golvende lijnen en weelderige kleuren, wat een gevoel van welvaart creëert.

Double Cove is gelegen in Wu Kai Ha, Hong Kong en het project begon in april 2020 en werd voltooid in oktober 2020.

Het ontwerp van Double Cove is gebaseerd op uitgebreid onderzoek. De ontwerper heeft een slaapgedeelte gecreëerd waar kinderen zich kunnen vermaken en zichzelf urenlang kunnen vermaken. Het speelse ontwerp van het hekwerk geeft een illusie van volume en geeft het geheel een ritmisch karakter.

Tijdens het ontwerpproces waren er verschillende uitdagingen, met name bij de selectie van materialen. De plafonds in de woonruimte moesten een gebogen effect hebben om een licht- en schaduweffect te creëren, waarbij het gebruik van licht en donker de ruimte een dromerige sfeer geeft. Ook de veiligheid van de hekken in de kinderslaapkamer was een aandachtspunt tijdens het ontwerpproces.

Double Cove is een uniek penthouse appartement dat een kustleven met stedelijke voorzieningen belichaamt. Met zijn adembenemende uitzicht, luxueuze interieur en aandacht voor detail is het een ware oase van rust en welvaart. Het ontwerp van Double Cove is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2021 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Afbeeldingen met dank aan Cameron Interiors Limited.

Intellectueel eigendom: Cameron Interiors Limited, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CAMERON KAM
Afbeeldingscredits: Cameron Interiors Limited
Projectteamleden: Cameron Kam, Donna Kam
Projectnaam: Double Cove
Projectklant: CAMERON KAM


Double Cove IMG #2
Double Cove IMG #3
Double Cove IMG #4
Double Cove IMG #5
Double Cove IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp