Wagyu Let’s Shabu: Een Unieke Japanse Eetervaring

Een Ontwerp van Hao Ching Shen

Inleiding:

Wagyu Let’s Shabu is een nieuw restaurant in Tainan dat een unieke Japanse eetervaring biedt. Het ontwerp van dit project combineert traditionele Japanse technieken met een moderne presentatie, waarbij historische en culturele kenmerken van de oude stad samensmelten met de vitaliteit van de nieuwe ruimte. Het resultaat is een sprankelende mix van traditionele en moderne Japanse elementen die verschillende ervaringen en verbeeldingen oproepen vanuit verschillende kijkrichtingen.

Het ontwerp van Wagyu Let’s Shabu is geïnspireerd op de Japanse cultuur en symboliek. Het gebruik van witte vierkante lampen verbindt de verschillende ruimtes binnen het restaurant en creëert een harmonieuze sfeer. Het witte kleurenschema symboliseert zuiverheid en eenvoud, terwijl het Japanse waaierpatroon een vleugje elegantie toevoegt aan de ruimte. De overgang naar de zelfbedieningsbar wordt gemarkeerd door een combinatie van witte kleur en patronen, waardoor een naadloze overgang ontstaat tussen de verschillende ruimtes.

Het hart van het restaurant wordt gevormd door een muur die de kernwaarden van het merk weerspiegelt. Deze muur toont een groep Japanse krijgers die elk een type gerecht symboliseren. Door het gebruik van verschillende lichtintensiteiten worden deze personages tot leven gebracht en vormen ze een visueel spektakel voor de gasten. Kleine ruimtes zijn versierd met grote, waaiervormige ijzeren stukken en decoraties van oceaangolven, waardoor scènes in de ruimte ontstaan die het ritme en de verbeelding van een verhaal vertegenwoordigen.

In het achterste gedeelte van het restaurant hangt een gigantische Japanse houten lamp van bovenaf, waardoor er een tweelaagse ruimtelijke effect ontstaat. Onder de lamp wordt de visuele diepte van het gebied gecreëerd door gestapelde lagen die zich uitstrekken tot aan het plafond. Dit gedeelte wordt gekenmerkt door een continuïteit van lichtpunten die de merkpersonages in dit gebied - Commander Wagyu en de symbolen van de kernwaarden - omringen.

Het ontwerp van Wagyu Let’s Shabu is gerealiseerd met behulp van traditioneel vakmanschap en moderne technologieën. Houten roosters, vinyltegels en decoratieve verlichting dragen bij aan de unieke uitstraling van de ruimte. Het resultaat is een restaurant dat zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is.

De realisatie van dit ontwerp bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Ten eerste moesten de witte vierkante lampen worden gebruikt om de aandacht te trekken in het donkere interieur. Dit creëerde een visueel contrast en verhoogde de aantrekkelijkheid van de ruimte. Ten tweede moest het merkbeeld van de grote lantaarn worden gecreëerd door middel van een combinatie van lijnen en vormen die waren geïnspireerd op Japanse roosters en lantaarns. Ten slotte moest er een levendige Japanse sfeer worden gecreëerd door het gebruik van witte vierkante lampen om de wachtruimte en het zitgedeelte met elkaar te verbinden.

Wagyu Let’s Shabu is een bekroond ontwerp dat in 2021 de Bronze A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Dit ontwerp wordt geprezen om zijn creatieve en vernieuwende aanpak, waarbij kunst, wetenschap, design en technologie worden gecombineerd om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Wagyu Let’s Shabu biedt gasten een unieke Japanse eetervaring waarbij traditionele en moderne elementen samenkomen. Het ontwerp van Hao Ching Shen weerspiegelt de rijke geschiedenis en cultuur van Japan, terwijl het tegelijkertijd een eigentijdse en levendige sfeer creëert. Stap binnen en laat u onderdompelen in de betoverende wereld van Wagyu Let’s Shabu.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: HAO CHING SHEN
Afbeeldingscredits: HAO CHING SHEN
Projectteamleden: Designed by Hao Ching Shan/ FK Create Space Design Decoration Company
Projectnaam: Wagyu Let’s Shabu
Projectklant: HAO CHING SHEN


Wagyu Let’s Shabu IMG #2
Wagyu Let’s Shabu IMG #3
Wagyu Let’s Shabu IMG #4
Wagyu Let’s Shabu IMG #5
Wagyu Let’s Shabu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp