Architecturale Harmonie: Huis in Murcia

Manuel Garcia Asociados creëert een residentieel meesterwerk

Het Huis in Murcia, ontworpen door Manuel Garcia Asociados, belichaamt de essentie van mediterrane elegantie door het gebruik van natuurlijke materialen en een minimalistische benadering.

In de residentiële wijk van Murcia, Spanje, onderscheidt het Huis in Murcia zich door zijn horizontale, compacte structuur en het gebruik van natuurlijke materialen. Het ontwerp van Manuel Garcia Asociados is geïnspireerd door de mediterrane stijl en het gebruik van travertijn en hout, wat resulteert in een visuele eenheid die de woning een serene en uitnodigende uitstraling geeft. De travertijnvlakken zijn gestapeld als geologische lagen, wat de woning een tijdloze schoonheid verleent.

Deze eengezinswoning is een toonbeeld van moderniteit en duurzaamheid. De ontwerpers hebben gekozen voor travertijn-effect porseleinen tegels en houtlaminaat plafonds om een balans te vinden tussen de koele keramische wanden en de warmte die het hout uitstraalt. De woning is ontworpen met het oog op efficiëntie en avant-gardisme, waarbij de keuze van materialen centraal stond om de duurzaamheid en het onderhoudsgemak te waarborgen.

Met een bebouwde oppervlakte van 225 m2 op een perceel van 440 m2, biedt het Huis in Murcia een ruimtelijk gevoel zonder de intimiteit van een thuis te verliezen. De begane grond is ontworpen als een open ruimte zonder gangen, waarbij de ruimtes naadloos in elkaar overlopen en de buitenwereld binnenhalen. De eerste verdieping is gewijd aan de slaapvertrekken, die uitkomen op een onbedekt terras dat het niveau omringt.

De uitdaging lag in het creëren van een ruimte die zowel privé als open is, waarbij de kleine afmetingen van het perceel optimaal benut worden. De woning is ontworpen om te genieten van de milde winters en de overvloedige zonnige dagen die de regio biedt, met een bewuste beperking in het gebruik van water en vegetatie, wat de ecologische verantwoordelijkheid van de regio weerspiegelt.

Manuel Garcia Asociados heeft met het Huis in Murcia een ruimte gecreëerd die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel en verantwoordelijk. Het ontwerp, dat de bronzen A' Design Award in 2024 won, toont aan hoe kunst, wetenschap, ontwerp en technologie samenkomen om het leven te verbeteren en bij te dragen aan een betere wereld.

Fotograaf Diego Opazo heeft de visuele schoonheid van het Huis in Murcia vastgelegd, waardoor de unieke eigenschappen en het innovatieve ontwerp voor iedereen zichtbaar zijn. Het project, dat twee jaar in beslag nam van ontwerp tot constructie en voltooid werd in 2022, is een bewijs van de toewijding en het vakmanschap van Manuel Garcia Asociados en hun team.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Manuel García Sánchez
Afbeeldingscredits: Photography: Diego Opazo
Projectteamleden: Manuel Garcia Asociados (Manuel Garcia, Belen Moratalla, Nikola Lazurova)
Projectnaam: House in Murcia
Projectklant: Manuel García Sánchez


House in Murcia IMG #2
House in Murcia IMG #3
House in Murcia IMG #4
House in Murcia IMG #5
House in Murcia IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp