La Moitie: Een Unieke Multi-Commercial Space

Een project van One Fine Day Studio & Partners

Inleiding

La Moitie, een multi-commercial space gelegen in Guangzhou, China, is een uniek concept dat een combinatie biedt van een chique restaurant en een showroom voor ontwerpers. Het project, ontworpen door One Fine Day Studio & Partners, is geïnspireerd door het contrast tussen twee individuen met verschillende stijlen en smaken. Het resultaat is een ruimte die draait om de harmonie tussen tegenstellingen en een dramatische ervaring biedt aan de bezoekers.

La Moitie, de naam van het project, is afgeleid van het Franse woord voor 'half'. Dit verwijst naar de innerlijke verbinding tussen twee helften die elkaar aanvullen. Het concept van het ontwerp maakt gebruik van vierkante en ronde vormen, zachte roze en zwarte kleuren om deze verbinding tot uitdrukking te brengen.

De unieke eigenschappen van La Moitie komen voort uit het contrast tussen de twee eigenaren, die elk een eigen stijl hebben. Dit contrast is de inspiratie geweest voor het ontwerpconcept, waarbij tegenstellingen op een perfecte manier samenkomen. De vormen, kleuren en karaktereigenschappen worden harmonieus gecombineerd in de gehele ruimte, waardoor de bezoekers een visueel spektakel ervaren.

Om dit ontwerp te realiseren, zijn verschillende materialen gebruikt, waaronder terrazzo, vezelversterkt plastic, staal en milieuvriendelijke coatings. Deze materialen dragen bij aan de esthetiek en duurzaamheid van de ruimte.

La Moitie is niet alleen een commerciële ruimte, maar ook een plek waar merken met unieke identificatie kunnen gedijen. Het biedt bezoekers een unieke ervaring en stelt hen in staat om het verhaal achter het merk te ontdekken. Het ontwerp van de ruimte speelt hierbij een belangrijke rol, waarbij de bezoekers worden meegenomen in het verhaal van het echtpaar dat de eigenaar is van La Moitie.

Het project begon in november 2018 en werd voltooid in maart 2019. In oktober 2019 werd La Moitie officieel geopend in het Panyu District in Guangzhou.

Tijdens het onderzoek voor dit project liet het ontwerpteam zich inspireren door de Rococo-kunst, zoals de Beierse kerk en het Paleis van Versailles. Om de fijne ambachtelijkheid van deze periode te bereiken, werd er gebruik gemaakt van 3D-printing technologie. Dit stelde het team in staat om gedetailleerde elementen binnen een week te realiseren. Het succes van deze technologie heeft het team geïnspireerd om het vaker toe te passen in toekomstige projecten.

Het ontwerp van La Moitie kende verschillende uitdagingen, met name de combinatie van de kleuren zwart en roze. Het team wilde een geïntegreerde ruimte creëren die toch duidelijk verdeeld was in twee karakteristieke gebieden. Uiteindelijk werd er gekozen voor een spiraalvormige trap die zowel roze als zwart bevat. Deze trap vormt het middelpunt van de ruimte en zorgt voor een visuele verbinding tussen de twee delen.

La Moitie is een project dat de perfecte balans vindt tussen tegenstellingen. Het ontwerp weerspiegelt de harmonie tussen verschillende elementen en biedt bezoekers een unieke ervaring. Het is dan ook geen verrassing dat dit project in 2020 de Golden A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design.

Beeldcredits: Afbeelding #1: Junning Yang, 2019, La Moitie Afbeelding #2: Junning Yang, 2019, La Moitie Afbeelding #3: Junning Yang, 2019, La Moitie Afbeelding #4: Junning Yang, 2019, La Moitie Afbeelding #5: Junning Yang, 2019, La Moitie


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: jump lee
Afbeeldingscredits: Image #No1 : Junning yang, 2019,La moitie . Image #No2 : Junning yang, 2019,La moitie . Image #No3 : Junning yang, 2019,La moitie . Image #No4 : Junning yang, 2019,La moitie . Image #No5 : Junning yang, 2019,La moitie .
Projectteamleden: Design Director: Jump Lee Design Team: Jiacheng Su,Chunjie He,Yongjie Lao, Longbiao Liang
Projectnaam: La Moitie
Projectklant: jump lee


La Moitie IMG #2
La Moitie IMG #3
La Moitie IMG #4
La Moitie IMG #5
La Moitie IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp