Yulai Fang: Een Restaurant dat Mode en Kunst Combineert

Een Unieke Eetervaring in Chongqing

Als het vlaggenschip van het merk, behoudt de ingang van het restaurant de oranje en zwarte kleuren van het hoofdvisie, wat een modieuze en enthousiaste sfeer aan de hele ruimte geeft. De ontwerper heeft zijn best gedaan om het IP-beeld van "Fish Boyfriend" te creëren. Terwijl hij de merkbekendheid en penetratie vergroot, biedt het een volledig meeslepende themapark-eetervaring, die gemakkelijk de harten van jonge vrouwelijke klanten verovert.

Dit 215 vierkante meter grote restaurantproject bevindt zich in een druk winkelcentrum met veel winkels. Door de verbinding en overlapping van geometrische vormen te gebruiken, transformeert de ontwerper het in een combinatie van gevels. De ingenieuze toepassing van terrazzo materiaal en spiegelroestvrij staal zorgt voor een goede scheiding van binnen- en buitenruimte.

Bij het betreden van het restaurant zorgt de heldere kleurenindeling, samen met de combinatie van harde en zachte materialen, voor een frisse zintuiglijke ervaring. De integratie van krommingen en rechte lijnen versterkt het ruimtelijk gevoel en creëert een visueel gevoel van mode en eenvoud.

Het project beslaat in totaal 215 vierkante meter. De hele ruimte toont zijn eigen persoonlijkheid in de mix van mode en kunst.

Het lange tafelgebied en het vierkante tafelgebied vullen elkaar aan, wat niet alleen de ruimtelijke gelaagdheid verrijkt, maar ook voldoet aan de behoeften van verschillende consumentengroepen. De eenvoudige kleurencombinatie en de streven naar verfijnde details weerspiegelen een delicate levensstijl, een avant-gardistisch esthetisch concept en een levendige sfeer in de ruimte.

Het project begon in april 2019 in Chongqing en werd in mei 2019 voltooid.

Met de steeds sterker wordende vraag naar ervaringsgerichte consumptie, beperkt de zoektocht van mensen naar restaurants zich niet langer tot eenvoudige smaak en verleiding, maar verlangen ze meer naar de merkcultuur en de spirituele ruimte die door de uitbreiding ervan wordt gecreëerd. Het semi-open deurhoofdontwerp voldoet niet alleen aan de vrije circulatie van licht en uitzicht, maar zorgt er ook voor dat de gevel van het hele restaurant een eenvoudige en prominente expressie vormt.

Het gebruik van spiegelplafonds vermindert het gevoel van beklemming in het lage plafondgebied, en het reflecterende effect zorgt ook voor een kleurrijk, divers en dramatisch visueel effect voor klanten.

De combinatie van puntlichtbronnen en sferische artistieke elementen kan worden verdeeld door middel van materiaal, licht en kleur om het driedimensionale effect te vergroten. Tegelijkertijd doorbreekt het de eentonigheid en drukte veroorzaakt door grote oppervlakken van pure kleur en maakt het de ruimte flexibeler en interessanter. Het legt een levendige sfeer vast en verzwakt de achtergrond.

De afbeeldingen zijn gemaakt door fotograaf Yiwen Xu en tonen verschillende delen van het restaurant, waaronder het eetgedeelte en de ingang.

Het ontwerp van Yulai Fang heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Alle rechten van het ontwerp behoren toe aan Yue Jiang, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yue Jiang
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Yiwen Xu, Dining Area, 2019. Image #2: Photographer Yiwen Xu, Dining Area 2, 2019. Image #3: Photographer Yiwen Xu, Dining Area 3, 2019. Image #4: Photographer Yiwen Xu, Dining Area 4, 2019. Image #5: Photographer Yiwen Xu, Entrance, 2019.
Projectteamleden: Yue Jiang Ting Pan Yanhong Li
Projectnaam: Yulai Fang
Projectklant: Yue Jiang


Yulai Fang IMG #2
Yulai Fang IMG #3
Yulai Fang IMG #4
Yulai Fang IMG #5
Yulai Fang IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp