Yibai Restaurant: Een Bloeiende Eetervaring

Ontwerper Axin Chen Creëert Tijdloze Schoonheid in Interieur

In het Yibai Restaurant vangt ontwerper Axin Chen de blijvende schoonheid van geconserveerde bloemen, wat resulteert in een eetruimte die zowel de zintuigen prikkelt als een diepere culturele waarde belichaamt.

Inspiratie voor het ontwerp van Yibai Restaurant is ontsproten uit de geconserveerde bloemen, symbolen van duurzaamheid en natuurlijke puurheid. Chen's visie gaat verder dan het creëren van een plek om te dineren; het is een manifestatie van respect voor tijd en traditie. Het interieur is doorspekt met florale motieven, van gevels geïnspireerd door bloemblaadjes tot koepels die een bloemkelk nabootsen, wat een serene en uitnodigende atmosfeer schept.

Wat Yibai Restaurant onderscheidt, is de thematiek rondom geconserveerde bloemen, die een oase van rust creëert te midden van de stedelijke drukte. De ruimte is gehuld in zachte witte tinten met gouden accenten, en de architecturale elementen zijn verfijnd met bloemachtige ontwerpen, waardoor gasten zich wanen in een artistiek heiligdom.

De realisatie van het ontwerp eert de tijd door natuurlijke materialen in hun ware vorm te presenteren. De gebruikte materialen, zoals glasvezelversterkt gips en kristallen bakstenen, zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk maar ook duurzaam en antibacterieel, waardoor ze bijdragen aan een gezonde en hygiënische eetomgeving.

Met een oppervlakte van 2000 vierkante meter, biedt het restaurant een tweelaagse eetervaring. De verkeersstroom is ontworpen als een vierkante lus binnen een andere, waardoor de paden van gasten, personeel en voedselbezorging gescheiden blijven. Dit zorgt voor een ongestoorde eetervaring. Daarnaast kan de privébanketzaal door een draaideur eenvoudig worden samengevoegd met de hoofdeetruimte voor extra flexibiliteit.

De ontwerpfase van het Yibai Restaurant vond plaats tussen november en december 2022, met een voltooiing van de bouw in juli 2023. Chen's onderzoek toonde aan dat veel hedendaagse restaurantontwerpen neigen naar sombere kleuren zonder culturele diepgang. Met Yibai streeft hij naar een levendige en betekenisvolle eetruimte die zowel lichaam als geest verfrist.

De grootste uitdaging in het ontwerp was het waarborgen van de stabiliteit en duurzaamheid van de gevels met hun unieke bloemblaadvormen. Door zorgvuldige materiaalkeuze en precieze metingen tijdens de modelleer- en installatiefase, heeft Chen eventuele veiligheidsrisico's weten te elimineren.

Yibai Restaurant is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024, een erkenning voor topontwerpen die blijk geven van creativiteit, professionaliteit en innovatie. Deze prijs bevestigt de uitzonderlijke kwaliteit en het artistieke vakmanschap van het ontwerp, dat bezoekers een gevoel van verwondering en bewondering biedt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Axin Chen
Afbeeldingscredits: Axin Chen
Projectteamleden: Axin Chen
Projectnaam: Yibai Restaurant
Projectklant: Yibai Restaurant Team


Yibai Restaurant IMG #2
Yibai Restaurant IMG #3
Yibai Restaurant IMG #4
Yibai Restaurant IMG #5
Yibai Restaurant IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp