Natuurlijk Wonen in Kemercountry

Architect Ilkay Ala Sirkeci creëert een oase van rust

In de groene omgeving van Kemerburgaz biedt architect Ilkay Ala Sirkeci met het Kemercountry project een alternatief voor het hectische stadsleven. Een residentiële ruimte die natuur, kunst en functionaliteit verenigt.

De overgang van een druk appartement in de stad naar een rustig leven in de natuur heeft voor de bewoners van Kemercountry een wereld van verschil gemaakt. Het door İlkay Ala ontworpen huis, met een woonoppervlakte van 500 vierkante meter verdeeld over drie verdiepingen, was oorspronkelijk in vervallen staat. "Het huis kon de schoonheid van zijn prachtige tuin niet naar binnen reflecteren," herinnert Ala zich. De keuze om het huis volledig opnieuw te ontwerpen was een antwoord op de specifieke wensen en behoeften van de huiseigenaren.

Op de begane grond vloeien drie verschillende functies samen: een knusse woonkamer, een ruime keuken die de service bij evenementen vergemakkelijkt, en een gastenbadkamer. De eerste verdieping is ingericht als een comfortabele privéruimte voor de eigenaren, met een hal die is opgedeeld in twee delen en een uitzicht biedt op de tuin in alle seizoenen. Achter de hal bevindt zich een studeerkamer die de motivatie verhoogt. De master bedroom, inclusief kleed- en badruimtes, geniet ook van het uitzicht op de tuin. De derde verdieping is het domein van de negenjarige Mila, met ruimtes ontworpen voor slapen, werken, rusten en spelen, afgestemd op haar hobby's en smaak.

Bij binnenkomst wordt men verwelkomd door een evenwichtige combinatie van natuurlijke texturen zoals marmer, eiken, walnoot en leer. Het zonlicht en de groene uitzichten door de gevels zorgen voor een verfrissend en sfeervol effect in huis. Glazen scheidingswanden en reflecterende oppervlakken creëren lichtspel in de woning. De eenvoudige persoonlijkheid van de eigenaren wordt weerspiegeld in de inrichting, wat een onderkoelde elegantie en stijl belooft die met de tijd alleen maar rijker zal worden aan herinneringen, zonder ten prooi te vallen aan de tand des tijds.

Het unieke van het Kemercountry project ligt in de harmonie tussen de woning en de omringende natuur. De liefde voor rust, kunst en functionaliteit komt samen in een ontwerp dat transparantie en eenvoud uitstraalt, zonder de elegantie te verliezen. De woning, geopend naar een groen uitzicht, omarmt een nieuw leven met een ontwerp van architect İlkay Ala dat zich onderscheidt door zijn functionele, transparante en oprechte lijnen.

Dit bijzondere ontwerp is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan topontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische eigenschappen en prachtige artistieke vaardigheden, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verwondering en bewondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ilkay ala sirkeci
Afbeeldingscredits: ilkay ala sirkeci
Projectteamleden: ilkay ala sirkeci
Projectnaam: Kemercountry
Projectklant: ilkay ala sirkeci


Kemercountry IMG #2
Kemercountry IMG #3
Kemercountry IMG #4
Kemercountry IMG #5
Kemercountry IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp