De Koninklijke Paleis: Een Majestueuze Mix van Verleden en Heden

B5 Design presenteert een unieke fusie van klassieke en moderne interieurontwerpelementen

Geïnspireerd door de grootsheid van historische paleizen en de verfijning van hedendaagse esthetiek, presenteert B5 Design het Koninklijke Paleis, een meesterwerk dat de grenzen van interieurontwerp verlegt.

B5 Design, een vooraanstaand ontwerpbureau, heeft een unieke benadering van interieurontwerp geïntroduceerd met hun nieuwste project, het Koninklijke Paleis. Het ontwerp is een samensmelting van de pracht van het verleden en de verfijning van het heden, geïnspireerd door de studie en analyse van enkele van de beste gebouwen en paleizen uit het verleden, zoals het Elysée Paleis in Frankrijk, Palazzo Madama in Italië en Abdeen Paleis in Egypte.

De ontwerpers wilden de oudheid simuleren, maar op een andere manier in termen van ontwerp, kleuren en gebruikte grondstoffen, om zo de huidige tijdperk aan te geven. Het resultaat is een ontwerp dat een mix is tussen het heden en het verleden. Het traditionele interieurontwerp is geïnspireerd op de Franse stijl uit de 17e en 18e eeuwse Europese decoratie. Het is een tijdloze stijl die elegantie en comfort belichaamt.

De unieke eigenschappen van het ontwerp zijn onder andere de keuze van meubilair, verlichting en decoratie die passen bij het ontwerp. De belangrijkste elementen van het ontwerp in termen van functie en vorm zijn in overweging genomen en op basis daarvan zijn de hoofdlijnen van het ontwerp bepaald om een gevoel van harmonie te geven.

Het ontwerpproces begon met veel schetsen en tekeningen met AutoCAD, gevolgd door de keuze van kleuren, gebruikte materialen, verlichting en meubilair om moodboards te maken met Adobe Photoshop. Vervolgens werd er overgegaan tot 3D-modellering met Autodesk 3ds max. Het project begon in december 2020 in Doha, Qatar.

Er waren verschillende uitdagingen tijdens het ontwerpproces, zoals de hoogte en hoe de ruimte te ventileren. Dit leidde tot het maken van uitgangen voor ventilatie van de muren en deze esthetisch te verbergen zodat ze de functie vervullen en de vorm verifiëren. Ook was er het probleem met grote ramen aan beide zijden en hoe daarmee om te gaan. Dit werd opgelost door een boog voor alle ramen te maken en er een gordijnkast in te plaatsen, afgewerkt met klassieke decoratie eromheen.

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Interieur Ruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp Award in 2023. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze vertonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: B5 Design
Afbeeldingscredits: B5 Design
Projectteamleden: Ahmed Farghaly Ayman Elmahdi
Projectnaam: Royal Palace
Projectklant: B5 Design


Royal Palace IMG #2
Royal Palace IMG #3
Royal Palace IMG #4
Royal Palace IMG #5
Royal Palace IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp