Feiyu Technology 3Plus: Rugzak Innovatie Geïnspireerd door de Natuur

Anta Sports onthult een rugzak die de wervelkolom van kinderen beschermt

In een wereld waar kinderen steeds meer last hebben van rugproblemen, introduceert Anta Sports Products Group Co., Ltd een baanbrekende rugzak: de Feiyu Technology 3Plus. Geïnspireerd door de behendigheid van vliegende vissen, belooft deze rugzak de last op jonge schouders aanzienlijk te verlichten.

De Feiyu Technology 3Plus is niet zomaar een rugzak; het is een toonbeeld van ergonomisch design en technologische innovatie, speciaal ontwikkeld voor de ruggengraat van schoolgaande kinderen. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door de natuur, meer bepaald door de vliegende vis, om een rugzak te creëren die zowel in het water als in de lucht zijn balans weet te behouden. Het resultaat is een dual wraparound systeem dat de druk over 720 graden verdeelt, wat het draagcomfort optimaliseert.

Wat deze rugzak onderscheidt, is de gepatenteerde dubbele spiraalveerstructuur en een driedimensionaal lastverdelingssysteem over negen punten. Deze innovatieve combinatie zorgt niet alleen voor een gelijkmatige drukverdeling, maar maakt ook gebruik van elastische energie om de zwaartekracht tegen te gaan en zo de wervelkolom te beschermen tegen overbelasting. Extra functies zoals een reflecterende strip en een vensterontwerp bij de veerstructuur verhogen de veiligheid en het comfort nog meer.

De productie van de Feiyu Technology 3Plus rugzak maakt gebruik van geavanceerde materialen en technologieën. De buitenkant van de rugzak is vervaardigd uit 420D keperstof met een duurzame waterafstotende afwerking, terwijl de vulling van de rugpadding bestaat uit meerdere lagen dempend PE-schuim en spons. Het oppervlak van de rugpadding is voorzien van sandwich mesh stof voor extra ademend vermogen.

Deze functionele rugzak is niet alleen een wonder van drukverdeling en lastvermindering, maar ook een ergonomisch ontworpen product dat bijdraagt aan een gezonde lichaamshouding. Met zijn afmetingen van 280 mm x 160 mm x 280 mm is de rugzak compact, maar toch ruim genoeg om alle schoolbenodigdheden te dragen. De rugzak is uitgerust met een reflecterende strip voor veiligheid in het donker en een vensterontwerp bij de veerstructuur voor eenvoudige lastcontrole. De zachte vormgeving maakt het gemakkelijk om schoolboeken en andere essentiële items te dragen, terwijl de vorm, vergelijkbaar met die van een trekkingrugzak, een optimale pasvorm tegen de rug biedt.

De ontwikkeling van de Feiyu Technology 3Plus begon in juni 2023 in Xiamen en zal naar verwachting in juli 2024 op de Chinese markt worden geïntroduceerd. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 68 procent van de kinderen in China kampt met wervelkolomproblemen, voornamelijk veroorzaakt door slecht gestructureerde schooltassen en overgewicht. Met dit in gedachten is de rugzak geoptimaliseerd voor de wervelkolomgezondheid van kinderen, waarbij bionisch ontwerp en structurele innovatie zijn gecombineerd om druk op de schouders en wervelkolom te balanceren en te verminderen.

Het overwinnen van de uitdagingen op het gebied van lastvermindering en wervelkolombescherming was geen eenvoudige taak. De Feiyu Technology 3Plus maakt gebruik van een gepatenteerd dubbel spiraalveersysteem, geïnspireerd op de schokabsorptiesystemen in sportauto's. Dit systeem maakt automatische lastaanpassing mogelijk door de omzetting van zwaartekracht- en elastische potentiële energie tijdens beweging. Door het ontwerp van trekkingrugzakken te incorporeren, beschikt het over een ergonomisch 3D lastverdelingssysteem over negen punten, strategisch gepositioneerde pads rond de wervelkolom en taille voor drukverlichting.

De Feiyu Technology 3Plus, een multifunctionele rugzak ontworpen voor de wervelkolomgezondheid van kinderen, maakt indruk met zijn ingenieursontwerp. Geïnspireerd door de vinnen van vliegende vissen, beschikt deze rugzak over een innovatief dual wraparound systeem dat 720 graden omvat. Deze innovatie combineert een gepatenteerde dubbele spiraalveerstructuur en een 3D lastverdelingssysteem over negen cruciale punten. Dit zorgt niet alleen voor een gelijkmatige drukverdeling, maar maakt ook gebruik van elastische energie om de zwaartekracht tegen te gaan. Zo past de rugzak automatisch zijn last aan en verlicht het de druk op kinderen op een allesomvattende manier.

De Feiyu Technology 3Plus heeft in 2024 de Zilveren A' Design Award in de categorie Baby, Kids and Children's Products Design gewonnen. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van creativiteit, professionele uitmuntendheid en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ANTA SPORTS PRODUCTS GROUP CO., LTD
Afbeeldingscredits: ANTA SPORTS PRODUCTS GROUP CO., LTD
Projectteamleden: Yi Zhong Lan Wen Zhixian Chen Yun Zhang Xiaoqian Xie Wancai Qiu Huiping Chen
Projectnaam: Feiyu Technology 3Plus
Projectklant: ANTA SPORTS PRODUCTS GROUP CO., LTD


Feiyu Technology 3Plus IMG #2
Feiyu Technology 3Plus IMG #3
Feiyu Technology 3Plus IMG #4
Feiyu Technology 3Plus IMG #5
Feiyu Technology 3Plus IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp