Yabai: Een Modern Immigratiekantoor dat Hoop en Vertrouwen Uitstraalt

Een Unieke Ruimte Ontworpen door Ye-Siang Huang

Inleiding

Het kantoor van Yabai is een internationaal immigratieadviesbureau dat de verwachtingen van haar klanten voor de toekomst draagt. Het ontwerp van dit kantoor is gericht op het creëren van een ontspannen omgeving door het gebruik van wit als hoofdkleur. Het doel is om mensen een comfortabele ervaring te bieden die hen hoopvol stemt zodra ze het kantoor binnenstappen.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp zijn te vinden in de zes meter hoge ruimte met een volledig vloer-tot-plafond raam. Het zonlicht dat door het raam filtert, zorgt voor een heldere en levendige ruimte. Daarnaast wordt de hele ruimte gekenmerkt door transparante glazen scheidingswanden en zwevende zwarte trappen, wat een gevoel van ruimtelijkheid en vrijheid creëert. Het kantoor maakt indruk zodra je binnenkomt.

De materialen die gebruikt zijn in dit ontwerp zijn voornamelijk transparant glas, zwart roestvrij staal, Carrara marmer en innovatieve betonnen vloeren. Deze materialen dragen bij aan een sterk gevoel van moderniteit. Het ontwerp van de buitenmuur maakt gebruik van ruwe steen in contrast met glad marmer, wat zorgt voor een evenwichtige verhouding.

Met een oppervlakte van 2.625 vierkante voet biedt dit kantoor voldoende ruimte voor een comfortabele werkomgeving. Het is een commerciële ruimte die modern, hoog en ruimtelijk is, perfect voor een kantooromgeving.

Het ontwerp van Yabai is gerealiseerd in Taipei en het project begon in februari 2019 en werd voltooid in juni 2019. Gedurende deze tijd werden verschillende uitdagingen overwonnen om de geest van het bedrijf in het ontwerp te integreren. Door het gebruik van glazen wanden voelen klanten zich op hun gemak en wordt er vertrouwen opgebouwd. De keuze voor een volledig witte inrichting en veranderende verlichting creëert een ruimte vol hoop.

De lijnstructuur van het zwarte roestvrij staal, het marmerpatroon op de muur en het houtpatroon op de boekenkast zorgen voor een harmonieuze sfeer in de ruimte. Het ontwerp van dit kantoor is een transformatie van een duplexappartement op de begane grond naar een moderne commerciële ruimte. De lijnstructuur van het zwarte roestvrij staal verbindt de muur en het plafond. Het volledige vloer-tot-plafond raam met een hoogte van zes meter zorgt voor een heldere ruimte. De transparante glazen scheidingswanden en zwevende zwarte trappen creëren een open en ruimtelijke sfeer.

De foto's van dit ontwerp zijn gemaakt door fotograaf FAN CHONG HAO en zijn eigendom van Yabai.

Yabai heeft ook erkenning gekregen voor dit ontwerp en heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Yabai wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Het draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

Yabai is een inspirerend voorbeeld van een modern immigratiekantoor dat hoop en vertrouwen uitstraalt. Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail biedt het een comfortabele en inspirerende werkomgeving voor zowel medewerkers als klanten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: YE-SIANG HUANG
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer FAN CHONG HAO, Yabai, 2020. Image #2: Photographer FAN CHONG HAO, Yabai, 2020. Image #3: Photographer FAN CHONG HAO, Yabai, 2020. Image #4: Photographer FAN CHONG HAO, Yabai, 2020.
Projectteamleden: HUANG-YE-SIANG
Projectnaam: Yabai
Projectklant: YE-SIANG HUANG


Yabai IMG #2
Yabai IMG #3
Yabai IMG #4
Yabai IMG #5
Yabai IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp