Tranquil Home: Een Rustgevend en Sereen Woonproject

Een Ontwerp van Chi Wei Lin en Yu Chih Chang

Inleiding

Dit woonproject, genaamd Tranquil Home, straalt een sfeer van ruimte uit door middel van een moderne en eenvoudige stijl. Het creëert een rustgevende en serene woning met kalme en evenwichtige kleuren.

Deze unieke woning is ontworpen voor een 3-generatie familie met 7 leden, waarbij de precieze indeling van de openbare en privéruimtes van groot belang is. Het ontwerp van de openbare ruimte verbindt de hele familie, terwijl het ontwerp van de privéruimte rust en ontspanning biedt. De openbare ruimte versterkt de familieband, waarin de familieleden soepel kunnen interageren in de open eetkamer, keuken en woonkamer. Elke slaapkamer in de privéruimte is voorzien van voldoende opbergruimte, waardoor er een ontspannen privéruimte ontstaat voor ieder familielid.

De vloeren in de openbare ruimte, bestaande uit de eetkamer, keuken en woonkamer, zijn voorzien van grofkorrelige stenen tegels. De patronen van deze tegels verspreiden zich natuurlijk over elke ruimte en corresponderen op ingenieuze wijze met de fijnkorrelige stenen tegels op de tv-wand en de grijze verf op de muur achter de bank. Dit verbreedt het zicht langs de vloeren en muren. De privéruimte is gedecoreerd met houten vloeren, waarvan de warme texturen de ruimte transformeren tot een rustige en kalme omgeving. De slaapkamers zijn bovendien voorzien van leren hoofdeinden en stoffen behang, wat bijdraagt aan een comfortabel slaapkamerleven.

Dit project heeft een oppervlakte van 465 vierkante meter en is gelegen in Taichung, Taiwan. Het werd voltooid in april 2019.

De ontwerper heeft de ruime opbergkasten geïntegreerd in de moderne en eenvoudige stijl, waarbij de kalme en evenwichtige kleuren het huis het beste tot zijn recht laten komen. Het resultaat is een rustgevende en serene woning die perfect past bij het gezin.

Tranquil Home is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Het draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

Beeldcredits:

Afbeelding 1: Fotograaf Kuo Chi Lu, Tranquil Home, 2019.

Afbeelding 2: Fotograaf Kuo Chi Lu, Tranquil Home, 2019.

Afbeelding 3: Fotograaf Kuo Chi Lu, Tranquil Home, 2019.

Afbeelding 4: Fotograaf Kuo Chi Lu, Tranquil Home, 2019.

Afbeelding 5: Fotograaf Kuo Chi Lu, Tranquil Home, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chi Wei Lin and Yu Chih Chang
Afbeeldingscredits: Image #1 : Photographer Kuo Chi Lu, Tranquil Home, 2019. Image #2 : Photographer Kuo Chi Lu, Tranquil Home, 2019. Image #3 : Photographer Kuo Chi Lu, Tranquil Home, 2019. Image #4 : Photographer Kuo Chi Lu, Tranquil Home, 2019. Image #5 : Photographer Kuo Chi Lu, Tranquil Home, 2019.
Projectteamleden: Chi Wei Lin Yu Chih Chang
Projectnaam: Tranquil Home
Projectklant: Chi Wei Lin and Yu Chih Chang


Tranquil Home IMG #2
Tranquil Home IMG #3
Tranquil Home IMG #4
Tranquil Home IMG #5
Tranquil Home IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp