United Cinemas Unicus Chichibu: Een Bioscoopcomplex dat de Stad Doet Herleven

Een Ontwerp van Mitsuhiro Shinohara

Inleiding:

De stad Chichibu heeft 29 jaar lang geen bioscoop gehad. Maar nu, dankzij de inspanningen van ontwikkelaar P&D Consulting, de stad en United Cinemas, is het plan om de bioscoop nieuw leven in te blazen eindelijk werkelijkheid geworden. Het nieuwe bioscoopcomplex werd in de zomer van 2022 met open armen ontvangen door de inwoners van Chichibu.

Chichibu staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, met bezienswaardigheden zoals de berg Buko, de Nagatoro-rivier en de historische binnenstad. Het nieuwe bioscoopcomplex neemt deze kenmerken op en weet daarmee de harten van de inwoners te veroveren.

Ontwerper Mitsuhiro Shinohara had één doel voor ogen bij het ontwerpen van dit complex: het moest niet alleen een plek zijn voor filmliefhebbers, maar ook een comfortabele ontmoetingsplaats voor alle inwoners van Chichibu. Het idee was om de bioscoop te laten aanvoelen als een woonkamer voor de stad.

Het complex bestaat uit zeven zalen met in totaal 650 zitplaatsen, waarvan de meeste zalen minder dan 100 zitplaatsen hebben. Eén zaal is speciaal uitgerust voor 3D-films. Alle zalen zijn voorzien van een laserprojector van Barco, waardoor de beeldkwaliteit van de films optimaal is.

Het project heeft meer dan 10 jaar planning gekost en is in 2019 van start gegaan. Het bioscoopcomplex is gebouwd naast een bestaand winkelcentrum in Chichibu, een populaire toeristische bestemming in de regio Kanto.

Het ontwerp van het complex is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en overleg met de gemeente en de lokale bevolking. Er is gekozen voor een gevel van glas, waardoor het complex niet alleen aantrekkelijk is voor filmliefhebbers, maar ook voor voorbijgangers die nieuwsgierig zijn naar wat er binnen gebeurt. De lobby is ontworpen als een serre, met natuurlijke materialen zoals leisteen en hout, die de natuurlijke schoonheid van Chichibu weerspiegelen.

Het belangrijkste doel van het bioscoopcomplex is om de stad nieuw leven in te blazen en de lokale gemeenschap te verbinden. Daarom heeft het complex samengewerkt met de gemeente om reclame te maken voor de bioscoop en speciale kortingen aan te bieden voor gezinnen. Ook worden er regelmatig oude Japanse films vertoond om de lokale bevolking kennis te laten maken met de rijke filmcultuur.

Het United Cinemas Unicus Chichibu bioscoopcomplex is niet zomaar een bioscoop, maar een ontmoetingsplaats waar mensen van alle leeftijden en achtergronden kunnen genieten van films en met elkaar in contact kunnen komen. Met zijn unieke ontwerp en focus op de lokale gemeenschap is dit complex een waardevolle toevoeging aan de stad Chichibu.

Awards en Accolades: Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieur, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mitsuhiro Shinohara
Afbeeldingscredits: All photos: P&D Consulting
Projectteamleden: Mitsuhiro Shinohara
Projectnaam: United Cinemas Unicus Chichibu
Projectklant: Mitsuhiro Shinohara


United Cinemas Unicus Chichibu IMG #2
United Cinemas Unicus Chichibu IMG #3
United Cinemas Unicus Chichibu IMG #4
United Cinemas Unicus Chichibu IMG #5
United Cinemas Unicus Chichibu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp