Huis van Vreugde: Een Kleurrijk en Vriendelijk Huis voor Mens en Kat

Een Uniek Ontwerp van Asim Yuksel

Inleiding

Het Huis van Vreugde is een uniek residentieel ontwerp dat is gecreëerd door de getalenteerde ontwerper Asim Yuksel. Gelegen op de 21e verdieping van een beroemd complex in Ankara, biedt dit huis een prachtig uitzicht en een zeer groot terras. Het unieke aan dit ontwerp is de integratie van de behoeften van zowel de bewoner als haar kat, waardoor het een kleurrijk en vriendelijk huis wordt.

Ontwerpinspiratie

Het Huis van Vreugde is ontworpen voor een moderne, onafhankelijke vrouw die werkzaam is in de mobiele gaming-industrie. Ze houdt van zachte kleuren, ruimtelijkheid en comfort, en ze deelt haar huis met haar geliefde kat. Het doel van de ontwerper was om een kleurrijk huis te creëren waarin zachte vormen samenkomen met scherpe lijnen, en om het te veranderen in een moderne oase waar de bewoners kunnen ontsnappen aan de drukte van het stadsleven en vreugde, rust en ontspanning kunnen vinden.

Unieke Kenmerken

Het Huis van Vreugde is verdeeld in drie delen: het centrale deel met de woonruimte, keuken en thuiskantoor; het slaapgedeelte met twee slaapkamers en twee badkamers; en het terrasgedeelte met de buitenruimte, eetkamer en bibliotheek. De ontwerper moest in elk deel comfortabele en functionele ruimtes creëren, rekening houdend met de behoeften van de kat.

Realisatietechnologie

Om zijn ideeën te ondersteunen, heeft de ontwerper 3D-renderingen en plannen ontwikkeld voor dit huis. Hij combineerde op maat gemaakte stukken met speciaal geselecteerde designitems van gerenommeerde merken zoals Miniforms, Varier Furniture, Tom Dixon, Foscarini en Marset. Door het gebruik van pastelkleuren, houtstructuren, amorfe oppervlakken, systematische kasten, lineaire verlichting, rolgordijnen en natuurlijke verlichting, heeft de ontwerper een harmonieuze en lichte sfeer gecreëerd.

Interactie en Functionaliteit

Het Huis van Vreugde is ontworpen om perfect aan te sluiten bij het dagelijks leven van de bewoner. De ontwerper heeft lichte kleuren gebruikt om de ruimte frisser te laten lijken. Hij heeft de indeling van het huis aangepast aan de behoeften van de bewoner, waardoor ze de ruimte flexibeler kan gebruiken en een groter gevoel van visuele perceptie krijgt. Door de helft van het terrasgebied aan het huis toe te voegen en de plafonds opnieuw te construeren, heeft de ontwerper een grotere leefruimte gecreëerd met een hoger plafond.

Conclusie

Het Huis van Vreugde is een kleurrijk en vriendelijk huis dat zowel de bewoner als haar kat verwelkomt. Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail biedt het een comfortabele en functionele leefruimte. De integratie van de behoeften van de kat in het ontwerp is een ware creatieve prestatie. Het Huis van Vreugde is een plek waar vreugde, rust en ontspanning samenkomen in een prachtige omgeving.

Afbeeldingscredits: Jul Happy Project

Ontwerpcategorie: Woonproject

Oppervlakte: 165 vierkante meter

Locatie: Ankara, Turkije

Ontwerptijdlijn: Maart 2022 - Juni 2022

Prijzen en Erkenning: Het Huis van Vreugde heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Asım Yüksel
Afbeeldingscredits: Jul Happy Project
Projectteamleden: Asım Yüksel
Projectnaam: House of Joy
Projectklant: Asım Yüksel


House of Joy IMG #2
House of Joy IMG #3
House of Joy IMG #4
House of Joy IMG #5
House of Joy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp