Glimmerend Figuur: Een Modern en Verfijnd Woonontwerp

Een Ontwerp van Ching Lin Yu

Een huis is meer dan alleen een leefruimte; het weerspiegelt de ware kenmerken van de bewoner. In dit ontwerpproject heeft ontwerper Ching Lin Yu de favoriete moderne stijl van de klant toegepast, met een thema van grijstinten zoals zwart, grijs en wit. Met behulp van strakke lineaire en geometrische verdelingen is er een moderne en toch eenvoudige ruimte gecreëerd. Om de optimistische en gastvrije kenmerken van de klant te weerspiegelen, heeft de ontwerper diepte gecreëerd door het gebruik van licht en schaduw; de subtiele licht- en schaduweffecten geven een gevoel van levendigheid dat een ingetogen maar rijke esthetiek uitstraalt.

Het ontwerp onderscheidt zich door het gebruik van grijstinten zoals zwart, grijs en wit, gecombineerd met strakke lijnen om de verhoudingen te verdelen en een moderne en eenvoudige visuele stijl te creëren. Op de muur zijn vierkante en ronde metalen oppervlakken gecombineerd met indirecte verlichting. Om te voldoen aan de gastvrije eisen van de klant, heeft de ontwerper de oorspronkelijke ruimte geobserveerd en de scheidingswand in de open studie verwijderd. Hierdoor is er een vloeiende verkeersstroom ontstaan tussen de entree, de woonkamer, de studie en de keuken, wat een dynamisch en ruimtelijk gevoel creëert.

Voor de realisatie van het ontwerp zijn materialen zoals marmer, speciale verf, metaalplaten, glas en houtfineer gebruikt. Het interieur heeft een oppervlakte van 40 ping en omvat de entree, de woonkamer, de studie, de keuken, de hoofdslaapkamer en badkamer, en de secundaire slaapkamer en badkamer.

Het ontwerp voor de openbare ruimte is geïnspireerd op de levensstijl en functionele eisen van de klant. De ontwerper heeft de oorspronkelijke scheidingswand in de open studie verwijderd om aan de wensen van de klant voor gastvrijheid te voldoen. Hierdoor ontstaat er een open ruimte die de entree, de woonkamer, de studie, de eetkamer en andere openbare ruimtes met elkaar verbindt. Tegelijkertijd suggereren de patronen op de vloer en de plaatsing van het meubilair het verschil in functie van elke ruimte. Wanneer het eigenaarskoppel gasten ontvangt, kunnen ze vrij en gemakkelijk in elke ruimte interageren.

Het project werd in september 2020 in Taiwan voltooid. Voor het ontwerp is onderzoek gedaan naar het gebruik van primaire kleuren zoals zwart, grijs en wit om de centrale scène van de ruimte te versterken. Met behulp van indirecte verlichting wordt de donkere gevel verlicht. Vierkante en ronde metalen oppervlakken worden gebruikt om de ruimte te decoreren, terwijl schaduwen en lichten zorgen voor een rijke dieptewerking en een veranderende visuele expressie. Door de entree, de woonkamer, de studie, de keuken en andere ruimtes met elkaar te verbinden en verschillende vloermaterialen en plafondlijnen te gebruiken, wordt er een dynamische ruimte gecreëerd.

Een van de uitdagingen van het ontwerp was het omgaan met een draagkolom die door de woonkamer en de studie liep. Om de druk van de kolom te verminderen en rekening te houden met de leidingen en airconditioning, heeft de ontwerper gebruik gemaakt van strakke lijnen om de hoeken van de kolom te verzachten. Door nauwkeurig ontwerp van de hoogte is er een consistente plafondvorming gecreëerd en wordt er een subtiele hoogteverschil gebruikt om een verborgen grens tussen elke ruimte te creëren.

Het esthetische concept van de ruimte is gebaseerd op de voorkeur en eisen van de eigenaar voor een moderne stijl. Door het gebruik van grijstinten zoals zwart, grijs en wit wordt er een ingetogen en eenvoudige sfeer gecreëerd. Om te voorkomen dat het saai wordt, zijn er materialen zoals steen, verf en glas gebruikt om glanzende, matte en licht- en schaduweffecten te creëren. Met de dynamische veranderingen van licht en schaduw ontstaat er een rijke dieptewerking.

Het ontwerp van Ching Lin Yu, genaamd "Glimmerend Figuur", is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het ontwerp combineert technische en creatieve vaardigheden op een indrukwekkende manier en maakt de wereld een betere plek.

Beeldcredits: Ching Yi Interior Design Co., Ltd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ching-Lin Yu
Afbeeldingscredits: Ching Yi Interior Design Co., Ltd.
Projectteamleden: Ching-Lin Yu, Jian-Hong Luo
Projectnaam: Glimmering Figure
Projectklant: Ching-Lin Yu


Glimmering Figure IMG #2
Glimmering Figure IMG #3
Glimmering Figure IMG #4
Glimmering Figure IMG #5
Glimmering Figure IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp