Double Bass 23: Een Harmonie van Natuurlijke Materialen

Een Verfijnde Residentie Geïnspireerd door de Toon van een Cello

Ontworpen door Marx Chuang, is de Double Bass 23 een residentie die de natuurlijke schoonheid van bouwmaterialen viert. Deze ruimte, geïnspireerd door de kalme en elegante toon van een cello, is een perfecte symfonie van steen, staal, hout en leer.

De Double Bass 23 is een project dat voortkomt uit de 'observatie van de klant' en de 'reactie op de architectuur'. De klant, een bedachtzaam en delicaat koppel met een artistieke achtergrond, gaf de ontwerpers de indruk van een cello-toon - altijd ontspannend en positieve feedback gevend. De architecturale reactie is logisch gepland, rekening houdend met de basisvoorwaarden en de fysieke omgeving. Op basis van deze twee kernen hebben de ontwerpers een verfijnde moderne residentie gecreëerd voor een gezin van vier om lang in te wonen.

Wat de Double Bass 23 onderscheidt, is de selectie van bouwmaterialen die de 'natuur van de grondstoffen' herstelt. De ontwerpers kozen vier elementen: steen, staal, hout en leer om deze ruimte te creëren. De steenmuur vormt de basis van het openbare gebied, terwijl staal en eikenhout de details presenteren. Het leer verfraait de ruimte. Neutrale kleuren worden door de hele kamer gebruikt, en het meubilair houdt de ruimte toonaangevend harmonieus en visueel geconcentreerd.

De bouwmaterialen die in de ruimte worden gebruikt, zijn puur, wat ook het hoofdidee is dat de ontwerpers willen uitdrukken. De kenmerken van de bouwmaterialen bepalen de schaal waarop ze kunnen worden gepresenteerd. Steen is op de gevel van de ingang, open haard en eetkamer, waardoor de toon van de ruimte wordt gevormd. Stalen panelen als planken en boekenkasten, in contrast met de stenen muren. Ten slotte drukken de warmte van eikenhout en de oranje tinten van leer de echte emotie van de ruimte uit.

De Double Bass 23 is een 403,3 vierkante meter groot nieuw voltooid leeg appartement met 4 slaapkamers, een woonkamer en een eetkamer. De indeling richt zich op het openbare gebied. Om aan de privacybehoefte van de klant te voldoen, bevinden de hoofdslaapkamer en de tweede slaapkamer zich aan de twee zijden van het openbare gebied. Aangezien het openbare gebied de kern is, kan elk gezinslid een passende en comfortabele afstand tot de ander houden.

De grootste uitdaging van dit project was de bouwkwaliteit en tijdscontrole. De site is 403,3 vierkante meter van het nieuw voltooide appartement, en het grote gebied moest binnen 10 maanden worden afgewerkt. De vereiste test de precisie van de bouwtekeningen en de planning van het project. Tijdens de bouwperiode werkten veel teams tegelijk aan projecten, zoals metselwerk en timmerwerk ter plaatse. Ondertussen wordt er ook gewerkt aan kasten die niet ter plaatse zijn. Alleen volgens de nauwkeurige bouwtekeningen die van tevoren zijn voorbereid, kunnen de afgewerkte producten naadloos op de locatie worden geïnstalleerd.

De Double Bass 23 is bekroond met de Bronze A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Marx Chuang
Afbeeldingscredits: DIALOGUE DESIGN STUDIO
Projectteamleden: Marx Chuang
Projectnaam: Double Bass 23
Projectklant: Marx Chuang


Double Bass 23 IMG #2
Double Bass 23 IMG #3
Double Bass 23 IMG #4
Double Bass 23 IMG #5
Double Bass 23 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp