Unilever Istanbul: Een Toonbeeld van Duurzaam en Inclusief Kantoorontwerp

Yalin Tan creëert met Unilever Istanbul een nieuwe werkplekstandaard

In het hart van Istanbul heeft Yalin Tan een kantoorruimte voor Unilever ontworpen die natuur, duurzaamheid en inclusiviteit samenbrengt. Dit project zet een nieuwe norm voor moderne werkplekken.

Geïnspireerd door de natuurlijke en vloeiende vormen die Antoni Gaudí in zijn werk gebruikte, heeft Yalin Tan een ruimte gecreëerd die de natuur abstract weerspiegelt. De amorf gevormde elementen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar versterken ook de identiteit van het Unilever-merk bij de entree van het kantoor. Deze benadering van ontwerp draagt bij aan een werkomgeving die zowel inspirerend als functioneel is.

Unilever Istanbul onderscheidt zich door een inclusieve en duurzame benadering van kantoorinrichting. Met genderneutrale faciliteiten, privé-cabines en ruimtes voor welzijn, wordt er actief bijgedragen aan diversiteit en het welzijn van medewerkers. Biophilische elementen, natuurlijke materialen en geavanceerde lichtautomatisering zijn geïntegreerd om de productiviteit te verhogen. De kracht van dit ontwerp ligt in de harmonieuze balans tussen functionaliteit, comfort en milieubewustzijn.

De realisatie van het kantoor van Unilever maakt gebruik van brandwerende akoestische plafondmaterialen en duurzaam geschikte materialen. Dit benadrukt de toewijding aan duurzaamheid die centraal staat in het ontwerp. Met een oppervlakte van 15.000 vierkante meter biedt het ruimte aan een nieuwe manier van werken.

De kantoorruimte is ontworpen volgens een open kantoorsysteem, wat flexibel werken op elke plek en op elk gewenst moment mogelijk maakt. Dit bevordert de flexibiliteit van de ruimtes en stimuleert interactie tussen medewerkers. Duurzaamheid en het welzijn van werknemers staan voorop in het ontwerp, wat bijdraagt aan een gezondere en milieuvriendelijkere werkplek.

Unilever Istanbul is in zes maanden tijd tot stand gekomen en is een voorbeeldproject dat laat zien hoe een kantoorontwerp kan bijdragen aan een betere wereld. Het project heeft de prestigieuze Gouden A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2024 gewonnen, wat de uitzonderlijke kwaliteit en impact van het ontwerp onderstreept.

De intellectuele eigendomsrechten van dit ontwerp behoren toe aan Unilever, 2022, en de visuele content is gecrediteerd aan Ibrahim Ozbünar. Met zijn innovatieve en trendsettende eigenschappen is Unilever Istanbul een project dat kunst, wetenschap, ontwerp en technologie vooruit helpt en een buitengewone uitmuntendheid belichaamt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: YALIN TAN + PARTNERS
Afbeeldingscredits: Ibrahim Ozbünar
Projectteamleden: Yalın Tan + Partners
Projectnaam: Unilever Istanbul
Projectklant: Yalın Tan + Partners


Unilever Istanbul IMG #2
Unilever Istanbul IMG #3
Unilever Istanbul IMG #4
Unilever Istanbul IMG #5
Unilever Istanbul IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp