Horng Shan Huis: Een Poëtische Woonervaring

Sheng-Tien Hung creëert een minimalistisch meesterwerk

Inspired by the principles of modernism and contemporary minimalist poetry, the concept revolves around modular cabinets, facades, and skylights, creating a warm and modern home aesthetic.

Geïnspireerd door de principes van het modernisme en de hedendaagse minimalistische poëzie, heeft Sheng-Tien Hung een residentieel interieur ontworpen dat de grenzen van traditionele woonruimtes verlegt. Het Horng Shan Huis, gelegen in Taiwan, is een toonbeeld van innovatie en esthetiek, waarbij gebruik is gemaakt van Ultra-Hoge Prestatie Beton (UHPC) om een ruimtelijk en open leefgebied te creëren binnen een appartement. De grote ramen zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht en versterken de warme, moderne esthetiek van de woning.

De unieke eigenschappen van het ontwerp zijn niet alleen esthetisch van aard. De toepassing van UHPC maakt het mogelijk om gebogen plafonds en wandoppervlakken te vervaardigen, die doen denken aan poëtische melodieën. De materiaalkeuze draagt bij aan de duurzaamheid en de onderhoudsvriendelijkheid van het huis. De kleuren van de modulaire kasten in Morandi blauw en roze brengen een frisse, elegante en verfijnde sfeer in de ruimte.

De realisatie van dit project was mogelijk dankzij de geavanceerde technologie van UHPC, waardoor staalversterking in sommige toepassingen overbodig werd en de vloei-eigenschappen van het materiaal het zelfverdichtend maken. De dichtheid en de lage permeabiliteit van UHPC zorgen voor een superieure duurzaamheid en bescherming tegen schadelijke stoffen zoals chloride.

De technische specificaties van UHPC zijn indrukwekkend, met een minimale gespecificeerde druksterkte van 120 MPa en vereisten voor duurzaamheid, trekductiliteit en taaiheid. Deze eigenschappen maken UHPC tot een ideaal materiaal voor het creëren van een duurzame en esthetisch aantrekkelijke woonomgeving.

De uitdagingen bij het gieten van UHPC zijn overwonnen door ervoor te zorgen dat het vers gemengde beton niet langer dan 30 minuten stil blijft staan en door onderbrekingen tussen het gieten van lagen te minimaliseren. Dit zorgt voor een naadloze integratie van de lagen en voorkomt koude voegen.

De Horng Shan Huis is niet alleen een bewijs van Sheng-Tien Hung's vermogen om esthetiek en functionaliteit te combineren, maar ook van zijn toewijding aan innovatie en kwaliteit. Het project, voltooid in januari 2024, is een waardevolle toevoeging aan de hedendaagse architectuur en interieurontwerp in Taiwan.

Met het winnen van de IJzeren A' Ontwerp Award in 2024, heeft het Horng Shan Huis erkenning gekregen voor zijn goed ontworpen, praktische en innovatieve creatie die voldoet aan professionele en industriële eisen. Het is een toonbeeld van hoe design kan bijdragen aan een betere wereld, door het integreren van de beste praktijken uit de industrie en bekwame technische kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hung, Sheng-Tien
Afbeeldingscredits: Image#1: Sheng-Tien Hung, Yan-Ting Chen Image#2: Sheng-Tien Hung, Yan-Ting Chen Image#3: Sheng-Tien Hung, Yan-Ting Chen Image#4: Sheng-Tien Hung, Yan-Ting Chen
Projectteamleden: Hung, Sheng-Tien
Projectnaam: Horng Shan House
Projectklant: Horng Shan Engineering Development Co., Ltd.


Horng Shan House IMG #2
Horng Shan House IMG #3
Horng Shan House IMG #4
Horng Shan House IMG #5
Horng Shan House IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp