Jianfa Yinchuan Yoyo City: Een Icoon dat Stad en Natuur Verbindt

Een Unieke Mix van Architectuur, Natuur en Winkelen

Geïnspireerd door de natuurlijke omgeving biedt Yoyo City een innovatief architectonisch ontwerp dat zijn energie uitbreidt naar de groene binnenruimtes. De samensmelting tussen de natuurlijke golf van het wetland en de stedelijke energiegolf vormt de continue vloeiende gevelbeweging. Het integreren van drijvende eilanden in de gevel wordt het belangrijkste kenmerk in elke zichtbare en toegankelijke hoek. Yoyo City staat als een stadsicoon dat de stedelijke en natuurlijke context met elkaar verbindt.

Yoyo City is gelegen naast een natuurlijk wetland en een belangrijke snelweg. Met als doel het icoon van Yinchuan City te worden, worden de drijvende eilanden van het natuurlijke wetland het sleutelconcept om de hele ontwikkeling te integreren, waarbij het boetiekappartement, de winkelstraat en het winkelcentrum met elkaar worden verbonden. Yoyo City is de nieuwe poort naar de stad die stad en natuur met elkaar verbindt en een tuinwinkelconcept biedt dat zijn energie uitbreidt naar de groene binnenruimtes.

De gevel is gemaakt van duurzame materialen zoals granieten panelen met champagnekleurige aluminium lamellen en geïntegreerde grote glazen panelen met LED-schermen. De lagere niveaus zijn bedekt met glazen gordijnwanden en glazen boxbillboards. Het winkelcentrum maakt gebruik van het kinetische windgedreven pixelplaten systeem in champagnekleur. In het winkelcentrum is er een 4 verdiepingen hoge waterval met waterstralen en een superstructuur van recreatieve vogelnesten als centrale atriumkenmerken.

Met een oppervlakte van 49.249 m² en een totale bruto vloeroppervlakte van 122.990 m² bestaat het programma uit een winkelcentrum van 5 verdiepingen met een oppervlakte van 100.270 m², een straatwinkel van 2 verdiepingen met een oppervlakte van 10.960 m² en een service-appartement van 14 verdiepingen met een oppervlakte van 11.760 m².

Yoyo City is ontworpen door LnP Architects en het project is gelegen in Yinchuan, China. De bouw begon officieel in december 2019 en bevindt zich momenteel in de ontwerpfase. De opening is gepland voor eind 2022.

Met een prominente locatie tussen een beschermd wetlandpark en een woon-winkelgebied, fungeert Yoyo City niet alleen als een winkelcentrum, maar ook als een stedelijke verbinding. Het ontwerp creëert een stedelijke woonkamer met een externe gemeenschappelijke zone en een interne natuurlijke groene tuin. Het versterkt de verbinding tussen de gemeenschap en de natuurlijke omgeving, en biedt gevarieerde ervaringen voor de inwoners van Yinchuan.

Omringd door grote woongebouwen is Yoyo City een belangrijke uitbreiding van openbare ruimtes geworden. Het creëren van openbare ruimtes en voetgangersstromen op het maaiveld en het toestaan van toegang en circulatie van voertuigen in de kelder, inclusief het belangrijkste drop-off gebied, was een uitdaging. De kelder is net zo levendig als het maaiveld en moet even belangrijk zijn als het maaiveld.

Yoyo City is een uniek ontwerp dat stad en natuur met elkaar verbindt. Geïnspireerd door de omgeving strekt het zich uit naar de groene ruimtes van het winkelcentrum. De drijvende eilanden van het wetland zijn het kenmerkende element dat de hele ontwikkeling integreert en het boetiekappartement, de winkelstraat en het winkelcentrum met elkaar verbindt. Yoyo City biedt de inwoners van Yinchuan een winkelervaring in een groene omgeving.

Yoyo City is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise en innovatie, met sterke technische kenmerken en artistieke vaardigheden. Yoyo City wekt bewondering en verwondering op en biedt een opmerkelijk niveau van excellentie en positieve emoties.

Beeldcredits: L&P Architects

Intellectueel eigendomsrecht: L&P Architects


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: LnP Architects
Afbeeldingscredits: L&P Architects
Projectteamleden: LI Gang, SHEN Yifan Jaenes BONG Franciso TAM SILVEIRINHA LIN Zerong David HO GAN Zhongwen TU Quan PAN Yingde LU Peng ZHONG Huajian Vince DAYAG Saijal SHARMA July ZHU Austin HE MA Ding Joey FUNG Carlo LAQUIAN REN Xuan Muenpong SUWANKART LI Mengsi YE Keda JIA Xiuyun
Projectnaam: Yoyo City
Projectklant: LnP Architects


Yoyo City IMG #2
Yoyo City IMG #3
Yoyo City IMG #4
Yoyo City IMG #5
Yoyo City IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp