Jiyang Binhe: Een Experimentele School die Cultuur en Onderwijs Combineert

Een Uniek Ontwerp van GHD Architectural Design Co., Ltd.

Inleiding

De Jiyang Binhe is een bijzondere school die zich richt op het ondersteunen van verplicht onderwijs en het implementeren van de onderwijsideeën en studentgerelateerde concepten van kwaliteitsgericht onderwijs in het nieuwe tijdperk. Het ontwerp van de school is gericht op het creëren van een aangename, systematische en kwalitatieve leeromgeving die de capaciteiten van studenten in abstract en systematisch denken verbetert en hun esthetisch bewustzijn en cultureel perspectief ontwikkelt.

Met een totale oppervlakte van 24.462 vierkante meter is het project gelegen in het Jiyang District in Jinan. De locatie grenst aan een landschapspark en biedt uitzicht op de Gele Rivier, waardoor het perfect is voor de bouw van een campus. Het ontwerp van de gebouwen is gebaseerd op één hoofdas en twee hulpassen. De hoofdas omvat twee binnenplaatsen, terwijl de hulpassen verschillende functionele zones herbergen. Er zijn veel gedeelde communicatieruimtes, faciliteiten en omgevingen ontworpen. De interieurs zijn aangenaam, systematisch en flexibel, waardoor er een academische sfeer ontstaat.

Het project legt de nadruk op duurzaamheid en maakt gebruik van energiebesparende en niet-vervuilende materialen, thermisch geïsoleerd gemodificeerd keramisch mortel voor de buitenmuren, warmte-isolerende profielen en dubbelwandig geïsoleerd glas om geluid te absorberen. De gebouwen maken gebruik van een lichtgekleurde coating met steenachtige texturen als hoofdmateriaal, aangevuld met enkele echte stenen, waardoor er een gevoel van verfijning in eenvoud ontstaat en een rustige en vriendelijke sfeer die uniek is voor de campus.

De administratiegebouw aan de westkant is ontworpen met een verhoogde begane grond om meer communicatieruimtes te creëren en de vloeiendheid van de campus te verbeteren. Om blootstelling aan zonlicht te garanderen, zijn de gewone klaslokalen in noord-zuid richting geplaatst. Functionele klaslokalen en de bibliotheek zijn respectievelijk aan de oost- en noordzijde van de twee hulpassen geplaatst. Daarnaast zijn er multifunctionele klaslokalen geconfigureerd in oost-west oriëntatie tussen de onderwijsgebouwen, zodat ze door studenten kunnen worden gedeeld.

Het ontwerp van de Jiyang Binhe-school is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de behoeften en ontwikkeling van kinderen. Het creëert een micro-campusomgeving bestaande uit binnen- en buitenruimtes om studenten een veilige leefomgeving te bieden en hen onder te dompelen in de Chinese cultuur. Het ontwerp harmonieert met het oude stadsdeel waarin de school is gelegen en creëert een traditionele culturele sfeer.

Het ontwerp van de Jiyang Binhe-school is erkend met de Iron A' Design Award in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van de school integreert beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.

Het ontwerp van de Jiyang Binhe-school is een inspirerend voorbeeld van hoe architectuur en onderwijs kunnen samenkomen om een optimale leeromgeving te creëren. Met aandacht voor duurzaamheid, functionaliteit en culturele waarden, biedt deze school studenten de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op zowel academisch als persoonlijk vlak.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: GHD Architectural Design Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: Wu Qingshan (architectural model)
Projectteamleden: Chief designers: Wang Dan, Wen Tianwei Design team: Liu Jinhui, Yan Chaoyong, Chen Binjie
Projectnaam: Jiyang Binhe
Projectklant: GHD Architectural Design Co., Ltd.


Jiyang Binhe IMG #2
Jiyang Binhe IMG #3
Jiyang Binhe IMG #4
Jiyang Binhe IMG #5
Jiyang Binhe IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp