Michihiro Matsuo's 'Cross': Een Unieke Woonervaring

Een samensmelting van architectuur en natuur in een residentieel huis

Michihiro Matsuo's 'Cross' is een architectonisch meesterwerk dat de grenzen van residentiële ontwerpen verlegt. Het unieke ontwerp combineert innovatieve technologie en duurzaamheid om een woonervaring te creëren die zowel esthetisch als functioneel is.

De inspiratie voor 'Cross' kwam van de locatie zelf. Het perceel, gelegen in een residentiële wijk, biedt een weids uitzicht in alle richtingen. Matsuo wilde een huis creëren waarin de bewoners de grootte van de ruimte konden voelen en het landschap dat verder dan de kamer te zien was, konden opnemen. Twee vlakken die overeenkomen met de vorm van het perceel overlappen in het midden, en de lege ruimte daartussen dient als een architectonisch hulpmiddel dat de bewoners zachtjes met elkaar verbindt.

Wat 'Cross' onderscheidt van andere ontwerpen, is de manier waarop het de vorm van het perceel gebruikt. Twee vlakken kruisen elkaar onder verschillende hoeken om de diagonale vorm van het land te evenaren. Deze ruimte wordt een kruispunt in de kamer en een nieuwe marge. Het is ontworpen om de communicatie tussen de bewoners te verdiepen en kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt.

De technologie die wordt gebruikt om 'Cross' te realiseren, is even indrukwekkend als het ontwerp zelf. Rekening houdend met de thermische isolatie en de duurzaamheid van het gebouw, werd de houtstructuur die voornamelijk in Japan wordt aangenomen, aangenomen. Ondanks de complexe en gedurfde ruimtelijke compositie, is het gebouw stevig en veilig gebouwd met behulp van gelamineerd hout met een grote doorsnede en metalen verbindingen.

De specificaties van 'Cross' zijn indrukwekkend. Met een oppervlakte van 270.63 vierkante meter en een grootte van 378.61 vierkante meter, is het huis gebouwd met een houten structuur die sterkte heeft verzekerd door structurele analyse. Ondanks de uitdagingen die vaak gepaard gaan met het bieden van een grote opening in Japanse houten structuren, is het mogelijk om een grote ruimte en een grote opening te ontwerpen door een nauwkeurige structurele analyse uit te voeren.

De interactie met 'Cross' is net zo uniek als het ontwerp zelf. Het belangrijkste leven vindt plaats in de leefruimte op de tweede verdieping die in de lucht zweeft. Daarnaast vindt het dagelijkse leven plaats op de grond, en de vorm van de bomen en huizen die op een geplande manier zijn gerangschikt, leidt effectief de blik van voorbijgangers. De driedimensionale interieurruimte breidt de ogen uit in vele richtingen, zorgt voor privacy en creëert een rijk dagelijks leven.

'Cross' is een bewijs van Matsuo's toewijding aan innovatie en duurzaamheid. Het project, dat in 2022 in Osaka, Japan, werd voltooid, werd bekroond met de Zilveren A' Architecture, Building and Structure Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren.

Met 'Cross' heeft Matsuo een architectonisch meesterwerk gecreëerd dat zowel esthetisch als functioneel is. Het is een bewijs van de kracht van innovatief ontwerp en duurzaamheid, en een voorbeeld van hoe architectuur en natuur kunnen samensmelten om een unieke woonervaring te creëren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Michihiro Matsuo
Afbeeldingscredits: Michihiro Matsuo: Metaph Architect Associates
Projectteamleden: Michihiro Matsuo
Projectnaam: Cross
Projectklant: Michihiro Matsuo


Cross IMG #2
Cross IMG #3
Cross IMG #4
Cross IMG #5
Cross IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp