Virtual Scenery: Een Poëtisch Huis aan het Sai Van Meer

Een Unieke Residentie Ontworpen door Clement Tung Jeun Cheng

Inleiding

Op de oevers van het Sai Van Meer bevindt zich een betoverend huis dat de schoonheid van de omgeving weerspiegelt. Het Virtual Scenery huis, ontworpen door Clement Tung Jeun Cheng, biedt een poëtisch en schilderachtig uitzicht op het meer. Met unieke kenmerken en een harmonieuze integratie van interieur en exterieur, is dit huis een ware oase van rust en sereniteit.

Virtual Scenery is een residentieel project van 485 vierkante meter dat in februari 2021 in Macau is voltooid. Het ontwerp is geïnspireerd op de veranderende kleuren en patronen van het Sai Van Meer bij zonsondergang, waardoor een virtueel landschap ontstaat dat de zintuigen prikkelt.

De kracht van dit ontwerp ligt in de houten afwerking van het interieur, die zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer. Het patroon van de houten vloer weerspiegelt de veranderende patronen van het Sai Van Meer. Door het gebruik van kleurdiepte worden de verschillende ruimtes van elkaar gescheiden en wordt de schaal van de ruimte vergroot.

De trap, die fungeert als een verbindingsruimte tussen de boven- en benedenverdieping, maakt indruk met zijn zwarte metalen spijlen en champagnekleurige leuningen. De regelmatige kleurverhouding zorgt voor een visuele verlenging die de twee gebieden met elkaar verbindt.

Het ontwerp van Virtual Scenery is gebaseerd op het concept van consistentie en diepgang. De materialen en kleuren zijn zorgvuldig gekozen om een harmonieus geheel te creëren dat zowel binnen als buiten naadloos op elkaar aansluit. Hierdoor kunnen de bewoners optimaal genieten van het prachtige uitzicht op het meer.

De keuze voor materialen met een lage chroma vermindert de visuele druk en brengt de rust van het meer naar binnen. Het tempo van de bewoners wordt vertraagd, waardoor ze optimaal kunnen ontspannen en genieten van de serene omgeving.

Het Virtual Scenery huis is een meesterwerk dat de grenzen tussen binnen en buiten vervaagt. Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail biedt het een unieke leefomgeving waarin de schoonheid van de natuur centraal staat.

Virtual Scenery is een bekroond ontwerp en heeft in 2022 de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die zowel praktisch als innovatief zijn en voldoen aan professionele en industriële eisen.

Met Virtual Scenery heeft Clement Tung Jeun Cheng een architectonisch meesterwerk gecreëerd dat de harmonie tussen mens en natuur belichaamt. Het huis nodigt uit tot rust en reflectie, en biedt een unieke ervaring van sereniteit en schoonheid.

Afbeeldingscredits: Fotograaf Billy, Virtual Scenery, 2021.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Clement Tung Jeun Cheng
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer Billy, Virtual Scenery, 2021.
Projectteamleden: Director: Clement Tung Jeun Cheng
Projectnaam: Virtual Scenery
Projectklant: Clement Tung Jeun Cheng


Virtual Scenery IMG #2
Virtual Scenery IMG #3
Virtual Scenery IMG #4
Virtual Scenery IMG #5
Virtual Scenery IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp