Curves Safari: Een Innovatieve Kantoorruimte

Shenzhen Liangcheng Creative Design herdefinieert de kantoorruimte

Met een gedurfd ontwerp en een unieke benadering van ruimteplanning, heeft Shenzhen Liangcheng Creative Design een kantoorruimte gecreëerd die de grenzen van het traditionele kantoor overstijgt. De Curves Safari, een modern technologisch interieur, is een toonbeeld van innovatie en creativiteit.

Geïnspireerd door de zwaartekracht, heeft de ontwerper een ruimte gecreëerd die de grenzen doorbreekt. De algemene verkeersstroom van de ruimte is ontworpen om een open en vrije lay-out te creëren, waardoor een verzamelveld van zwaartekracht voor talenten ontstaat. De ontwerper ziet ruimteplanning niet alleen als een manier om apparatuur te plaatsen om aan functionele behoeften te voldoen, maar ook als een manier om een representatieve en creatieve ruimte te creëren.

Wat dit kantoor uniek maakt, is de moderne technologische interieurstijl die het traditionele beeld van de kantoorruimte omverwerpt. De meeste ruimte-uitdrukkingen worden gepresenteerd in de vorm van bogen en hyperbolen. De receptieplafond is gevormd met een groot gebogen oppervlak, en een groot gebied van gespiegelde aluminium panelen wordt gebruikt om het driedimensionale niveau van de ruimte te tonen.

Om de korte hoogte van het gebouw visueel op te lossen, heeft de ontwerper de reflectie van de spiegel gebruikt door de binnenruimte op veel plaatsen met een gespiegeld oppervlak te ontwerpen. Dit geeft de ruimte een visueel open en breed gevoel. Het gebruik van bogen strekt zich uit tot de hele ruimte, met grote gebogen oppervlakken en vloeiende lijnen. Elk element is zorgvuldig ontworpen om de ruimte een groter gevoel van diepte te geven.

De kantoorruimte is verdeeld over twee verdiepingen die elkaar niet storen. Op de eerste verdieping zijn een openbare kantoorruimte, een vergaderzaal en kleine en grote kantoren ingericht. De tweede verdieping herbergt een multifunctionele zaal en een ronde tentoonstellingsruimte. De tentoonstellingsruimte maakt gedurfd gebruik van een cirkelvormig 360-graden draaiend LED-scherm voor weergave en technologie-ervaring.

De Curves Safari was geen kleine uitdaging voor de ontwerper, die een interessante verkenning van bogen was. Ondanks de beperkingen van het gebouw zelf, heeft de ontwerper met succes een uniek gevoel van ruimtelijke ritueel en technologie-ervaring gecreëerd. Dit project is een bewijs van de creatieve vindingrijkheid en technische vaardigheden van Shenzhen Liangcheng Creative Design, en draagt bij aan de verbetering van de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Deze prestatie is niet onopgemerkt gebleven. De Curves Safari werd bekroond met de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan de verbetering van de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Henry Hong
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Liangcheng Creative Design, Curves Safari, 2022. Image #2: Photographer Liangcheng Creative Design, Curves Safari, 2022. Image #3: Photographer Liangcheng Creative Design, Curves Safari, 2022. Image #4: Photographer Liangcheng Creative Design, Curves Safari, 2022. Image #5: Photographer Liangcheng Creative Design, Curves Safari, 2022.
Projectteamleden: Shenzhen Liangcheng Creative Design Co., LTD
Projectnaam: Curves Safari
Projectklant: Henry Hong


Curves Safari IMG #2
Curves Safari IMG #3
Curves Safari IMG #4
Curves Safari IMG #5
Curves Safari IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp