Urban Sunshine: Een Helder, Open en Licht Appartement

Een Nieuwe Definitie van Ruimtelijke Efficiëntie en Huiselijkheid

In een wereld waar kleine appartementen met een hoog plafond en een tussenverdieping gebruikelijk zijn, heeft ontwerper Hua Shan Hung met het project Urban Sunshine gekozen voor een minimalistische aanpak. Door het minimaliseren van scheidingswanden en het verwijderen van overbodige tussenverdiepingen, heeft het appartement een heldere, open en lichte uitstraling gekregen. Dit ontwerp bevordert de familiebanden van de jonge eigenaren en geeft een nieuwe betekenis aan de dagelijkse routines in huis.

Het appartement is opgedeeld in vier blokken: de woon- en eetkamer, de keuken, de slaapkamer en de multifunctionele ruimte. In plaats van echte muren zijn er flexibele scheidingswanden geplaatst, waardoor privacy behouden blijft en er tegelijkertijd een gevoel van ruimtelijkheid en natuurlijke verlichting ontstaat. De entree naar het terras is opnieuw vormgegeven als een semi-buitenruimte met een aardse uitstraling, die tevens dienst doet als opbergruimte.

Om een heldere en huiselijke sfeer te creëren, is er gekozen voor een open ontwerp waarbij het terras opgaat in het stadsgezicht. De warme aardetinten worden versterkt door het gebruik van houten en rieten meubels, gecombineerd met een leren bank voor een stedelijke en toch huiselijke uitstraling. De vloer is voorzien van houten laminaat voor een ruimtelijk effect en bij de entree van het terras zijn houten vloertegels in visgraatpatroon gelegd voor een retro aardse kunststijl.

Om de heldere en aardse sfeer te benadrukken, is er gekozen voor mauve gordijnen die passen bij de zon en de aardetinten. De muren zijn afgewerkt met subtiele grijze accenten en de vier blokken zijn voorzien van diverse verlichting. Flexibele transparante scheidingswanden zorgen ervoor dat de diepte in de ruimte behouden blijft, zelfs wanneer ze geopend of gesloten zijn.

Urban Sunshine is een uniek appartement dat op een slimme manier gebruikmaakt van open ruimtes en flexibele indelingen. Het ontwerp zorgt voor een heldere en lichte sfeer, terwijl privacy en huiselijkheid behouden blijven. Dit project is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Het is een erkenning voor het innovatieve en creatieve ontwerp dat bijdraagt aan een betere levenskwaliteit en de wereld een mooiere plek maakt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hua Shan Hung
Afbeeldingscredits: Hua Shan Hung
Projectteamleden: Hua Shan Hung
Projectnaam: Urban Sunshine
Projectklant: Hua Shan Hung


Urban Sunshine IMG #2
Urban Sunshine IMG #3
Urban Sunshine IMG #4
Urban Sunshine IMG #5
Urban Sunshine IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp