Space of Light: Een Oase van Rust en Reflectie

Een Ontwerp van PiiN Interior Design - Chih Hsiu Sung

Inleiding

De hedendaagse musea dienen als inspiratiebron voor het ontwerp van Space of Light. De ontwerpers hebben bewust externe prikkels verminderd om een gevoel van rust te creëren. Door het gebruik van licht en schaduw ontstaat er een vloeiende ruimte die bewoners uitnodigt tot reflectie en meditatie, waardoor ze hun perceptie en zelfbewustzijn kunnen versterken.

De ruimte is ontworpen met licht als uitgangspunt, waarbij de ontwerpers met precisie de lichtgevende volumes vormgeven en de ruimtelijke en sequentiële gelaagdheid construeren. Dit zorgt voor een unieke en sculpturale ervaring.

Het gebruik van hoogwaardige materialen speelt een belangrijke rol in de realisatie van dit ontwerp. Speciale verf, milieuvriendelijke verf, geïmporteerde houten vloeren, Italiaanse tegels, Oostenrijkse systeemvloeren en marmer dragen bij aan de esthetiek en kwaliteit van de ruimte.

Met een oppervlakte van 354 vierkante meter biedt Space of Light een ruime en serene omgeving voor de bewoners.

De minimalistische esthetiek van het ontwerp wordt benadrukt door het gebruik van licht en schaduw. Door de hoogte van de balken aan te passen, creëren de ontwerpers prachtige lijnen op de muren, waardoor er diepte ontstaat in de koele ruimte.

Het project werd voltooid in maart 2018 in Taichung, Taiwan. Gedurende het hele proces hebben de ontwerpers intensief onderzoek gedaan naar de essentie van wonen en de esthetische en spirituele behoeften van de bewoner. Het gebruik van veel witte kleur en houten vloeren zorgt voor een gevoel van warmte en balans in de ruimte.

De uitdaging bij dit ontwerp lag in het vinden van de juiste balans tussen esthetiek en functionaliteit. Het ontwerp is geïnspireerd op een galerijconcept, waarbij meubels en kunstwerken zorgen voor visuele continuïteit. De naadloze gang benadrukt de zuiverheid van de circulatie in het ontwerp.

Space of Light is een oase van rust en reflectie. Het pure wit van de ruimte benadrukt de waarde van de meubels en kunstwerken. Door de precieze structuurmetingen en het spel van licht en schaduw ontstaat er een dynamische ruimte die eenvoud, sereniteit en interessante ruimtelijke spanning combineert.

Fotograaf LIN YU HUAN, SW8 Studio, 2019.

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp combineert technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chih Hsiu Sung
Afbeeldingscredits: Photographer LIN YU HUAN, SW8 Studio, 2019.
Projectteamleden: Sung Chih Hsiu, Jui Chiang
Projectnaam: Space of Light
Projectklant: Chih Hsiu Sung


Space of Light IMG #2
Space of Light IMG #3
Space of Light IMG #4
Space of Light IMG #5
Space of Light IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp