Droomwoud: Een Bibliotheek die Kennis Laat Groeien

Innovatieve Schoolbibliotheek van Hsiang Chen Lu

Ontdek de magie van Dream Forest, een schoolbibliotheek die duurzaamheid en leesplezier verenigt.

Hsiang Chen Lu heeft met Dream Forest een baanbrekend concept neergezet voor een basisschoolbibliotheek. Deze ruimte is niet alleen een plek waar boeken wonen, maar ook een symbool van kennis en cultureel erfgoed. De bibliotheek is ontworpen als een inspirerende omgeving waarin een tastbare boom, gemaakt van duurzame materialen, centraal staat. Het is een toevluchtsoord dat hoop en milieubewustzijn ademt. Met energiezuinige verlichting en een divers aanbod aan boeken en tentoonstellingen wordt de nieuwsgierigheid geprikkeld en creativiteit gestimuleerd.

Wat Dream Forest onderscheidt, is de nadruk op ecologie en cultuur. De bibliotheek is opgetrokken uit gerecycled hout en baadt in natuurlijk licht, wat zorgt voor een gezonde en stimulerende leeromgeving. De ruimte is veelzijdig met leeshoeken, interactieve zones en culturele exposities, waarbij elk element bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van kinderen.

De realisatie van Dream Forest is mogelijk gemaakt door gebruik te maken van gerecycled hout en een lak met lage formaldehyde-uitstoot. Dit draagt bij aan een gezond binnenklimaat en vermindert het energieverbruik. Het ontwerp van Hsiang Chen Lu en zijn team laat zien hoe duurzaamheid en functionaliteit hand in hand kunnen gaan in de vormgeving van educatieve ruimtes.

Deze innovatieve bibliotheek heeft niet voor niets de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2024 in de wacht gesleept. Deze prestigieuze onderscheiding wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van creativiteit, professionaliteit en een opmerkelijk niveau van vakmanschap en innovatie. Dream Forest is een ontwerp dat positieve gevoelens, verwondering en bewondering oproept en een uitzonderlijke mate van uitmuntendheid toont.

Met Dream Forest heeft Hsiang Chen Lu een ruimte gecreëerd waar de zaden van kennis niet alleen geplant, maar ook gekoesterd worden, zodat ze kunnen uitbloeien tot geluk en hoop. Het is een plek waar kinderen kunnen dromen en groeien, omgeven door verhalen en kennis die hen voorbereiden op een toekomst waarin zij zelf de wereld vormgeven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: HSIANG CHEN LU
Afbeeldingscredits: HSIANG CHEN LU
Projectteamleden: HSIANG CHEN LU
Projectnaam: Dream Forest
Projectklant: HSIANG CHEN LU


Dream Forest IMG #2
Dream Forest IMG #3
Dream Forest IMG #4
Dream Forest IMG #5
Dream Forest IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp