Into the Ink: Een Modern en Stijlvol Woonontwerp

Een Meesterwerk van Jia Ru Chen

Inleiding:

In de wereld van interieurontwerp zijn er altijd projecten die eruit springen vanwege hun unieke en verfijnde esthetiek. Into the Ink, ontworpen door Jia Ru Chen, is zo'n project. Met zijn moderne stijl, vloeiende lijnen en uitgebalanceerde kleurenpalet, is dit woonontwerp een ware lust voor het oog. Laten we eens kijken naar de inspiratie, kenmerken en technologie achter dit prachtige ontwerp.

Ontwerper Jia Ru Chen werd geïnspireerd door de uitdaging om de lage balken in de ruimte te integreren in plaats van ze te verbergen. In plaats van het plafond te verlagen, koos Chen ervoor om zwarte-witte lijnen met ingebedde verlichting te gebruiken die door de balken van de gemeenschappelijke ruimte lopen. Dit lost niet alleen het overweldigende gevoel van de lage balken op, maar dient ook als een gids voor de bewoners, waardoor de ruimte wordt verbeterd met indirecte verlichting.

Wat Into the Ink echt onderscheidt, zijn de unieke eigenschappen die het ontwerp naar een hoger niveau tillen. Met moderne stijl als basis is de ruimte gedecoreerd met marmeren aderen, plafondlijnen, verlichting en donkere houtnerf om een gevoel van vloeiendheid te creëren. Zwart, grijs en wit worden gelaagd door middel van verschillende texturen, waardoor de diepte van de ruimte wordt geëvalueerd. De stroming loopt soepel door de gemeenschappelijke ruimte van de ingang naar de woon-/eetkamer, met gebruik van een goed uitgebalanceerd kleurenpalet en een dynamische sfeer, wat resulteert in een stijlvolle verfijning met persoonlijkheid.

Om tegemoet te komen aan de behoefte van twee kinderen aan een grote opbergruimte, heeft de ontwerper verborgen handgrepen toegepast op de systeemkasten om de strakheid te verbeteren en het gevoel van rommeligheid te verminderen. De meerlaagse en gedeeltelijk open planken, gecombineerd met zwart en houtnerf, samen met de grijze spiegels boven de kasten, vergroten de ruimte met hun reflecterende effect.

Dit project heeft een oppervlakte van 124 vierkante meter en is voltooid in oktober 2021 in Hsinchu City, Taiwan. Het is ontworpen op basis van de behoeften van de gebruikers in plaats van zich aan te passen aan de typische oorspronkelijke plattegrond. De hele gemeenschappelijke ruimte, inclusief de keuken, eetkamer en woonkamer, stelt jonge stellen in staat om zonder barrières voor hun kinderen te zorgen en gemakkelijk met elkaar te communiceren. De indeling verbindt de functionele gebieden, vergroot het zonlicht en verbetert de ventilatie, terwijl alle gezinsleden worden samengebracht.

Into the Ink kent zijn uitdagingen, maar deze zijn met succes overwonnen. De marmeren aderen lopen op en neer als een bergkam en echoën het lineaire ontwerp dat op het plafond is toegepast. Het verzonken gedeelte onder de tv-wand biedt ruimte om dingen op te bergen en neer te zetten, en gloeit zwak alsof het zonsopgang is aan de voet van de berg. De symbolische berg staat in het huis en waakt over het gezin op hun weg.

Into the Ink is een ware triomf van modern design en verfijning. Met zijn vloeiende lijnen, uitgebalanceerde kleurenpalet en doordachte indeling biedt dit woonontwerp een unieke en inspirerende leefomgeving. Het is geen verrassing dat dit ontwerp de Iron A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Into the Ink is een ware blikvanger die de aandacht trekt en bewondering oproept.

Image Credits: Fotograaf CHIU CHUANG-CHIEH, Into The Ink, 2021.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jia Ru Chen
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer CHIU CHUANG-CHIEH, Into The Ink, 2021.
Projectteamleden: Designer: Jia-Ru Chen Designer: Te-Chih Lo
Projectnaam: Into the Ink
Projectklant: Jia Ru Chen


Into the Ink IMG #2
Into the Ink IMG #3
Into the Ink IMG #4
Into the Ink IMG #5
Into the Ink IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp