Life Savoring: Een Modern en Eenvoudig Ontwerp voor een Comfortabel Leven na het Pensioen

Een Ontwerp van Yueh Ju Tsai

Inleiding:

In het ontwerp van Life Savoring heeft Yueh Ju Tsai de woonwensen van de klant geïntegreerd om een ruimte te creëren die eenvoudig, stijlvol en functioneel is. Met oog op het naderende pensioen van de klant is er bij het ontwerpproces niet alleen rekening gehouden met de toekomstige installatie van veiligheidsvoorzieningen, maar ook met de richting van de deuropeningen en de vloeiendheid van de ruimte. Het resultaat is een veilige en op maat gemaakte leefomgeving voor de klant.

Body:

In deze elegante en rustige ruimte heeft de ontwerper gekozen voor een modern en eenvoudig ontwerp met een soepele doorstroming en ruime patronen. Om tegemoet te komen aan de voorkeur van de klant voor een opgeruimde leefomgeving, is er gebruik gemaakt van zwart en wit als hoofdkleuren en zijn er geen vitrinekasten geplaatst. Dit vermindert de visuele druk en zorgt voor een eenvoudige ruimtelijke ordening. Daarnaast heeft de ontwerper rekening gehouden met de afnemende mobiliteit en dagelijkse vaardigheden van de bewoners als gevolg van het ouder worden. De indeling is gebaseerd op een drempelvrije ruimte, waardoor het een woning is die zowel nu als in de toekomst geschikt is voor de bewoners.

De gebruikte materialen in het ontwerp omvatten emulsieverf, spoorwegtegels, Azulejo, super slijtvaste houten vloeren, waterdichte vloeren, kwartsbakstenen, gepolijste kwartsbakstenen, ijzeren onderdelen, lakverf, systeemplaten, tegels, kunststeen, steen en glas.

De totale oppervlakte van het interieur is ongeveer 119 vierkante meter en omvat een woonkamer, eetkamer, keuken, balkon, drie slaapkamers en twee badkamers.

De renovatie van het huis uit de jaren '70 bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Naast het herstellen van oude leidingen moest de ontwerper de algehele indeling en doorstroming aanpassen om een comfortabele leefruimte te creëren voor het echtpaar dat van netheid houdt.

Conclusie:

Life Savoring is een ontwerp dat moderniteit, eenvoud en functionaliteit combineert om een comfortabele leefomgeving te creëren voor een echtpaar dat met pensioen gaat. Met aandacht voor veiligheid en toekomstige behoeften is dit ontwerp een perfecte weerspiegeling van de wensen van de klant. Door het gebruik van zwart en wit als hoofdkleuren en het vermijden van overbodige decoratie, straalt de ruimte een gevoel van rust en orde uit. Het resultaat is een woning die niet alleen voldoet aan de behoeften van het heden, maar ook klaar is voor de toekomst.

Afbeeldingen met dank aan Heng Yueh Design.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yueh Ju Tsai
Afbeeldingscredits: Heng Yueh Design
Projectteamleden: Tsai, Yueh-Ju
Projectnaam: Life Savoring
Projectklant: Yueh Ju Tsai


Life Savoring IMG #2
Life Savoring IMG #3
Life Savoring IMG #4
Life Savoring IMG #5
Life Savoring IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp