Redefine Home: Een Nieuwe Definitie van Wonen

Een Ontwerp van Wei Chih Chang

Inleiding

Het project "Redefine Home" is een voorbeeld van hoe een consistente en eenvoudige ontwerpstijl kan leiden tot een unieke en functionele woonruimte. Ontwerper Wei Chih Chang heeft met dit project de wensen van de klant weten te realiseren door middel van een slimme indeling en het gebruik van innovatieve ontwerpconcepten. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de unieke kenmerken en de technologie achter dit ontwerp.

Body

De openbare ruimte van "Redefine Home" is ontworpen als een open ruimte, waarbij de grens tussen de woon- en eetkamer vervaagt en flexibele activiteiten mogelijk maakt. Door de oorspronkelijke indeling aan te passen en de studie- en gangruimte te integreren met de woon- en eetkamer, heeft de ontwerper de woonruimte vergroot en opnieuw gedefinieerd. Een opvallend kenmerk van het ontwerp is het grote frame met geïntegreerde LED-strips, dat dienst doet als zowel een studiebureau als een bargedeelte. Dit frame verbetert de interactie tussen de verschillende functionele ruimtes en geeft de ruimte een gevoel van lichtheid.

Om dit ontwerp te realiseren, zijn verschillende technologieën en materialen gebruikt. Zo is er gebruik gemaakt van aluminium LED-stripverlichting, krimpfolie, metalen onderdelen, Changhong glas, Italiaanse Spiver decoratieve verf, systeemmeubilair en SPC-vloeren. Door het toepassen van een eenvoudige stedelijke stijl met een consistente kleurstelling, verlichting en meubel- en decoratieontwerp, heeft de ontwerper een harmonieuze sfeer weten te creëren in de verschillende ruimtes.

De technische specificaties van het project zijn als volgt: het totale oppervlakte van het project is 105,79 vierkante meter en het bevindt zich in een 10 verdiepingen tellend appartementencomplex. De studie-, woon- en eetkamer zijn geïntegreerd in een open ruimte, terwijl er opbergkasten zijn geplaatst bij de ingang. Geometrisch gevormde houten planken voegen levendigheid toe aan de ruimte en het langspannende zwevende houten frame, dat dienst doet als zowel een kantoorbureau als een bargedeelte, scheidt de openbare en privéruimtes en vermindert het gevoel van beklemming veroorzaakt door lage balken.

Conclusie

"Redefine Home" is een inspirerend voorbeeld van hoe een slimme indeling en innovatieve ontwerpconcepten kunnen leiden tot een unieke en functionele woonruimte. Het gebruik van een open ruimte, gecombineerd met het grote frame als studiebureau en bargedeelte, zorgt voor een interactieve en lichte sfeer. Met oog voor detail en het gebruik van hoogwaardige materialen en technologieën heeft ontwerper Wei Chih Chang een comfortabele en moderne woning gecreëerd.

Afbeeldingcredits: Wei-Chih Chang/HYGGE Studio. 2019

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie "Interior Space, Retail and Exhibition Design" in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei-Chih Chang
Afbeeldingscredits: Wei-Chih Chang/HYGGE Studio. 2019
Projectteamleden: Wei-Chih Chang
Projectnaam: Redefine Home
Projectklant: Wei-Chih Chang


Redefine Home IMG #2
Redefine Home IMG #3
Redefine Home IMG #4
Redefine Home IMG #5
Redefine Home IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp