Le's House: Een Uniek en Gezellig Huiselijk Ontwerp

Een Meesterwerk van Chung Chih-Chien

Inleiding:

Le's House is een uniek residentieel project ontworpen door de getalenteerde ontwerper Chung Chih-Chien. Met zijn innovatieve benadering en oog voor detail heeft hij een huis gecreëerd dat niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het huis is ontworpen om een warme, gezellige en heldere sfeer te bieden aan de bewoners, met speciale aandacht voor de behoeften van ouderen.

Met zijn unieke kenmerken en sterke punten onderscheidt Le's House zich van andere ontwerpen in de residentiële sector. Het huis heeft een oppervlakte van 86 vierkante meter en is volledig gerenoveerd om een leefruimte te creëren die geschikt is voor ouderen. Het 'less-is-more' principe is toegepast, met een gestroomlijnde kunstdecoratie en materialen met een lage chroma en gezondheidsvriendelijke eigenschappen om een zorgeloze en natuurlijke sfeer te creëren.

De keuze voor natuurlijke houtkleuren, aangevuld met lichtgrijze stucwerk en zachte witte coating, geeft het huis een moderne esthetiek met verfijning en eenvoudige details. Een van de meest opvallende kenmerken van het huis is de inventieve opbergruimte onder de treden van de trap, die elke centimeter van de ruimte benut.

Le's House is ontworpen met het oog op de interactie tussen openbare en privéruimtes. Bij het betreden van het huis wordt de schoenenkast bij de ingang gescheiden van de eetkamer en de woonkamer door een schuifdeur, waardoor direct zicht in het huis wordt geblokkeerd. De schuifdeur vormt een aaneengesloten facet van de houten muur en biedt een natuurlijk uitzicht vanuit de eetkamer. De openbare ruimtes voor het gezin bestaan uit een woonkamer, een eetkamer, een ontspanningsruimte bij het raam en een aparte keuken. De ruimtelijke trappen fungeren als het middelpunt van de circulatie, en verbinden de drie verdiepingen waar zich een hoofdslaapkamer, een pianokamer, een opslagruimte, twee kinderkamers en twee badkamers bevinden. Deze indeling maakt intieme interacties tussen ouders en kinderen mogelijk, terwijl er ook ruimtes zijn om alleen te zijn.

Het project werd voltooid in oktober 2020 in Taipei City, Taiwan. Het ontwerp van Le's House was een uitdaging vanwege de unieke lay-out van het huis, met speciale aandacht voor de binnentrap. Na zorgvuldige overweging werd gekozen voor metalen leuningen om houten treden te combineren en een cilindervormige trap te bouwen. Hierdoor is de trap slank, ruimtebesparend, veilig en stabiel, met een vloeiende en doordachte ontwerpstijl.

Le's House is een ware blikvanger en een voorbeeld van uitmuntendheid in interieurontwerp. Het is dan ook geen verrassing dat dit ontwerp de Bronze A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met Le's House heeft Chung Chih-Chien een prachtig ontwerp gecreëerd dat niet alleen functioneel is, maar ook een warme en uitnodigende sfeer biedt aan de bewoners. Het is een voorbeeld van hoe goed ontwerp kan bijdragen aan het welzijn en het comfort van mensen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chung Chih-Chien
Afbeeldingscredits: ANDY
Projectteamleden: Chung Chih-Chien
Projectnaam: Le’s House
Projectklant: Chung Chih-Chien


Le’s House IMG #2
Le’s House IMG #3
Le’s House IMG #4
Le’s House IMG #5
Le’s House IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp