Poly Conghua: Een Unieke Verkoopruimte Geïnspireerd door Litchi

Een meesterwerk van 10 Degrees Design

Inleiding

Poly Conghua, ontworpen door 10 Degrees Design, is een opvallende verkoopruimte die geïnspireerd is door de litchi, een specialiteit van Conghua, waar het project zich bevindt. Het ontwerp combineert de unieke kenmerken van de litchi met moderne architectuur en creëert zo een ruimte die niet alleen functioneel is, maar ook een menselijk-ecologisch netwerk vertegenwoordigt. Laten we eens kijken naar de bijzondere eigenschappen en het ontwerp van Poly Conghua.

De litchi, met zijn scherpe textuur, vormde de inspiratie voor de unieke driehoekige elementen van het project. Het ontwerp verbindt de kleine vrucht met de grote gebouwen en de ruimtelijke ervaringen van de klanten. Bij het betreden van de ruimte in de vorm van een litchi, lijkt het alsof je de schil van de vrucht afpelt om zijn textuur te voelen en zijn geur op te snuiven. Het ontwerp roept een evocatieve aanraking en zoete geur op.

Wat Poly Conghua onderscheidt, is dat het niet alleen een verkoopruimte is, maar ook een weerspiegeling van de lokale kenmerken van Conghua. Het ontwerp toont menselijke gedachten en emotionele aspecten die verder gaan dan alleen fysieke beelden. Een opvallend kenmerk van het ontwerp is de "Litchi", een unieke landmark-kunstinstallatie. Het concept en de herinnering van de litchi zijn de genen die de ontwerpers in het ruimteontwerp willen injecteren.

De realisatie van het ontwerp maakt gebruik van verschillende technologieën en materialen. De decoratie is gemaakt van verguld metaal, terwijl de manta ray decoratie is gemaakt van hars en autolak. De wandlampen zijn gemaakt van metaal en LED-verlichting, terwijl de banken zijn gemaakt van hout, leer, stof en metaal. De krukjes zijn afgewerkt met leer, spons en metaal. Het tapijt is gemaakt van acrylvezels en de ronde tafel is gemaakt van marmer en metaal.

Met een oppervlakte van 1013 vierkante meter biedt Poly Conghua een unieke ervaring voor bezoekers. Het ontwerp is bedoeld om een gevoel van intimiteit en menselijkheid te creëren. De litchi-model bij de ingang neemt ons mee naar deze litchi-stad en de artistieke installaties, architecturale structuren en decoratie dragen allemaal bij aan deze menselijke gedachten en levenservaring.

Gelegen in Guangzhou, werd Poly Conghua in mei 2019 gerealiseerd. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de lokale cultuur en geschiedenis van Conghua. Het doel was om traditionele menselijke kenmerken te combineren met moderne esthetiek en zo een harmonieus geheel te creëren.

Het ontwerp van Poly Conghua bracht echter ook uitdagingen met zich mee. Het combineren van traditionele menselijke kenmerken met moderne esthetiek was geen eenvoudige taak. Het ontwerp moest resoneren met de lokale gemeenschap en tegelijkertijd een eigentijdse uitstraling hebben.

Al met al is Poly Conghua een meesterwerk dat de unieke kenmerken van de litchi en de lokale cultuur van Conghua combineert. Het ontwerp biedt een unieke ervaring voor bezoekers en laat hen de combinatie van traditionele menselijke kenmerken en moderne decoratie voelen. Met zijn opvallende kunstinstallaties en doordachte interieurontwerp verdient Poly Conghua de erkenning die het heeft ontvangen, waaronder de prestigieuze Golden A' Design Award in 2022.

Beeldcredits: 10 Degrees Design


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: 10 Degrees Design
Afbeeldingscredits: 10 Degrees Design
Projectteamleden: 10 Degrees Design
Projectnaam: Poly Conghua
Projectklant: 10 Degrees Design


Poly Conghua IMG #2
Poly Conghua IMG #3
Poly Conghua IMG #4
Poly Conghua IMG #5
Poly Conghua IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp