Foram Aesthetic: Een Artistieke Relatie tussen Mens en Omgeving

Een Ontwerp van Forspace Studio

Inleiding:

Foram Aesthetic, ontworpen door Forspace Studio, is een project dat streeft naar het creëren van de meest mooie artistieke relatie tussen mensen en hun omgeving. Dit ontwerp revolutioneert het concept van moderne luxe met een introspectief ruimtelijk perspectief en een zintuiglijke ervaring, terwijl het de esthetische visie van het merk uitdraagt. Geïnspireerd door de oevers van Taichung, onderzoekt het ontwerpteam de esthetiek van ontspanning en verkent het de kunst en diepere betekenis die daarin besloten liggen.

De belangrijkste muur van Foram Aesthetic is gemaakt van schuin geplaatste houten vierkanten die zijn beschilderd om een glinsterend schouwspel te creëren. Dit verwijst naar water als de bron van het leven. Aan de andere kant laat het geometrische ontwerp de fusie zien van hedendaags en traditioneel. De deuren van de klinieken symboliseren de vier fasen van een dag: dageraad, middag, schemering en middernacht. Met verschillende meubels wordt elke kliniek een onafhankelijke ruimte. De lobby is een groene oase, waar de fonteinboomzaden het leven symboliseren en het hars het water vertegenwoordigt als een hint naar de verandering van de sfeer van de lobby en de kliniek, en de verbetering van de privacy.

Het ontwerpteam heeft gebruik gemaakt van een breed scala aan natuurlijke materialen, variërend van warm walnoot tot ingetogen kalmte van op maat gemaakte verf, fijn zand tot steen, en zelfs Boucle tot linnen. Dit geeft de ruimte een sterke zintuiglijke verbinding met mensen. Mensen kunnen zich onderdompelen in de schoonheid van de materialen, genieten van de warmte en tijdloosheid van natuurlijke texturen en de uniciteit van elk individu en het beste moment van de tijd benadrukken.

Foram Aesthetic beslaat een oppervlakte van ongeveer 661 vierkante meter. Het is verdeeld in een buitengebied van 234 vierkante meter, een binnenruimte van 307 vierkante meter voor de 'front clinic' en een 'back VIP'-gedeelte van 120 vierkante meter. De 6 meter lange balie in de hal vereist een combinatie van volume, verfijning en praktisch nut. Het donkergrijze granieten fineer is met speciale technieken in stukken gesneden en het hele stuk beige houtfineer is om de kast gewikkeld. Het is ook vermeldenswaard dat er een speciale coating met een hoge hardheid en krasbestendigheid wordt gebruikt voor het werkblad om de textuur van de steen te versterken.

Foram Aesthetic is een goed doordachte commerciële esthetische kliniekruimte die de nadruk legt op een soepele doorstroming, privacy en een gevoel van ritueel. Het ontwerpteam heeft de oorspronkelijke ingang verplaatst om een verborgen looproute te creëren. In de rustige en comfortabele ruimte bevindt de balie zich aan de binnenkant en is geïntegreerd met de hoofdwand. Bovendien zorgen schermen die op vegetatie lijken en bewust aangelegde routes ervoor dat elke klant zich in de ruimte bevindt, maar toch met privacy. Ten slotte biedt het koffiegedeelte een uitzicht met grote vloer-tot-plafond ramen en creëert het een ontspannen ervaring.

Foram Aesthetic is gelegen in Taiwan en werd in 2022 voltooid. Het ontwerp is gebaseerd op onderzoek naar tijd, zuiverheid, water, natuur en lokale cultuur. Het ontwerpteam heeft verschillende uitdagingen overwonnen, zoals de renovatie van een oud gebouw met problemen zoals kapotte leidingen, geur, muggen en geluidsisolatie. Ondanks deze uitdagingen is het ontwerpteam erin geslaagd om elk detail met toewijding vorm te geven en een ruimte te creëren die eenvoudig, puur en verfijnd is.

Foram Aesthetic is bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2023 in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Dit ontwerp illustreert uitstekende expertise en innovatie en toont een opmerkelijk niveau van excellentie. Het roept positieve gevoelens op en wekt verwondering en bewondering.

Foram Aesthetic, ontworpen door Forspace Studio, is een meesterwerk dat de relatie tussen mens en omgeving op een artistieke manier verkent. Met zijn unieke kenmerken en aandacht voor detail creëert dit ontwerp een ruimte die zowel esthetisch als functioneel is. Het is een plek waar mensen kunnen genieten van de schoonheid van de natuurlijke materialen en zich kunnen onderdompelen in een gevoel van rust en ontspanning. Foram Aesthetic is een ware blikvanger en een inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een harmonieuze en verfijnde leefomgeving.

Afbeeldingen met dank aan FORSPACE Studio.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: FORSPACE Studio
Afbeeldingscredits: FORSPACE Studio
Projectteamleden: William Chen, Heidi Lin (FFnE Studio)
Projectnaam: Foram Aesthetic
Projectklant: FORSPACE Studio


Foram Aesthetic IMG #2
Foram Aesthetic IMG #3
Foram Aesthetic IMG #4
Foram Aesthetic IMG #5
Foram Aesthetic IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp