Champion Living: Een Nieuw Tegelshowroomconcept dat de Ervaring van Klanten naar een Hoger Niveau tilt

Een Innovatief Ontwerp van Jung-Te Lin

Tegels zijn niet zomaar rigide vierkanten of rechthoeken, ze zijn essentiële elementen van de ruimte-ambiance. Het concept achter Champion Living is een "uitvoeringspodium" en een laboratoriumstudio, waar tegels de hoofdrol spelen bij het creëren van een ervaring die verder gaat dan alleen tegels: Champion Lab, een studio waar ontwerpers kunnen spelen en verschillende mogelijkheden kunnen uitproberen; een ideale werkruimte voor professionals om te verkennen en uitstekende projecten te realiseren.

Met de evolutie van technologie zijn tegels als bouwmateriaal niet alleen recyclebaar en milieuvriendelijk, maar ook veelzijdiger dan ooit tevoren. Technologische doorbraken bieden diverse mogelijkheden om waarde toe te voegen aan gebouwen. Champion Living, gelegen op de eerste en tweede verdieping van een commercieel gebouw in Taipei City, is ontworpen om de ervaring van klanten naar nieuwe hoogten te brengen.

De tegelpanelen zijn georganiseerd op basis van grootte, patronen en texturen in een zachte natuurlijke eiken kleurenschema, zodat gebruikers moeiteloos kunnen vinden wat ze nodig hebben. Geïnspireerd door kleuren zijn de QR-gecodeerde tegelmonsters georganiseerd in warme en koele tinten, zodat gebruikers snel hun voorkeuren kunnen vinden met volledige informatie om te verkennen. De schone verlichting en strakke lijnen in deze natuurlijke eiken ruimte stellen gebruikers in staat zich direct te richten op het selecteren van materialen, aangezien de monsters zijn georganiseerd als een bibliotheek, klaar om te mixen en matchen.

De showroom is opgezet als een hotelomgeving en bestaat uit vier secties: Champion Lounge, Champion Living en Marcobelli Living op de eerste verdieping, en Champion Lab op de tweede verdieping. Champion Lounge is een open ruimte voor evenementen en dagelijkse zakelijke activiteiten. Champion Living is een showflat met één slaapkamer met een bescheiden en stabiele uitstraling die het merk Champion weerspiegelt. Marcobelli Living is een moderne Casa Italia-showflat, een portret van exotische mediterrane mode. De gestileerde ervaring op de eerste verdieping is een inspiratie om gebruikers verder te laten verkennen in Champion Lab op de tweede verdieping. Champion Lab is een ideale werkstudio/laboratoriumruimte voor professionals die het creëren en realiseren van uitstekende projecten vergemakkelijkt.

Champion Living is een plek waar tegels en materiaaloplossingen worden gepresenteerd als een kunst- en lifestylegalerij, en vertegenwoordigt het nieuwe imago van de 50 jaar jonge marktleider in de industrie. Dit project is een kostenefficiënte oplossing voor het hergebruik van oude gebouwen en een vernieuwing van de merkbeleving door middel van een galerijconcept. Het merendeel van de bouwmaterialen is afkomstig uit Taiwan, waaronder recyclebare tegels van Champion die de daadwerkelijke CO2-uitstoot verminderen. Champion Living belichaamt de essentie van het merk Champion en vernieuwt de ervaring van de consument.

Als een gerenoveerd gebouwproject is het idee om het merk opnieuw te positioneren door middel van een galerijconcept, waarbij de gestileerde showflats op de eerste verdieping inspiratie bieden voor hotelresidentie, ontvangstlounge en commerciële etalages, allemaal gerealiseerd met behulp van de flexibele eigenschappen van tegels die zowel een elegante subtiele achtergrond als een "karakter met een stem" kunnen zijn. Champion Living en Marcobelli Living, twee verschillende showflats, vertegenwoordigen verschillende merkpersoonlijkheden en levensstijlen. In tegenstelling tot traditionele tegelshowrooms is Champion Living een plek waar gebruikers verder kunnen gaan dan alleen tegels en waar verbeelding werkelijkheid kan worden door middel van materialen.

Het Champion Living-project werd in november 2021 voltooid in Taipei City, Taiwan.

Champion Living heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze zilveren A' Design Award wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit, creativiteit en professionele opmerkelijkheid die uitblinken in expertise en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, tonen een opmerkelijk niveau van excellentie en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Afbeelding: H-59 Image Studio


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: JUNG-TE LIN
Afbeeldingscredits: Image: H-59 Image Studio
Projectteamleden: AI Group Champion Building Materials Co., Ltd.
Projectnaam: Champion Living
Projectklant: JUNG-TE LIN


Champion Living IMG #2
Champion Living IMG #3
Champion Living IMG #4
Champion Living IMG #5
Champion Living IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp