Idyll Time: Een Oase van Rust en Poëzie in de Stad

Chen-Hung Ho creëert een harmonieuze woonruimte die kunst, emotie en herinneringen verbindt

In een wereld waarin het tempo van het leven steeds sneller wordt, biedt het ontwerp 'Idyll Time' van Chen-Hung Ho een adempauze. Geïnspireerd door het Chinese gezegde 'Snatch a relief from life’s drudgery', heeft de ontwerper een perfecte villa-achtige woning gecreëerd voor een semi-gepensioneerd echtpaar, waarin ruimtes tussen leven, emoties en herinneringen met elkaar worden verbonden.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere, zijn de minimalistische stijlen en het gebruik van wit als de hoofdkleur van de ruimte. Dit maakt het kunstwerk aan de muur tot het visuele middelpunt. Daarnaast zorgt de toepassing van groen op de kast voor een harmonieuze kleurbalans in de overwegend witte ruimte. Een beplante muur voegt een vleugje warmte toe en transformeert het huis in een stedelijke oase, waarin een poëtische tijd wordt gecomponeerd.

De technologieën die gebruikt zijn om dit ontwerp te realiseren omvatten houtachtig marmer, verfsysteemkasten en diatomeeënaarde muurverf. Deze materialen hebben antibacteriële eigenschappen, absorberen geuren en reguleren de luchtvochtigheid. Daarnaast is er gebruik gemaakt van gemakkelijk te reinigen massief houten eilandvloeren. In de badkamer is een sterke lijmvoeg van epoxyhars en verharder toegepast voor een duurzaam en schimmelbestendig effect.

Met een oppervlakte van 28,9 vierkante meter, omvat het project een woonkamer met open eetkamers, een keuken, een hoofdslaapkamer, een kleedkamer en een badkamer. De grote houtachtige marmeren fossiele tv-muur in de woonkamer voegt een vleugje warmte en elegantie toe aan het huis. De grijze kleurblokken suggereren een transformatieveld. De buffetkast in de eetkamer verhoogt de opslagruimte en fungeert tevens als mini-koffiebar. De keuken is uitgevoerd in de kleur 'melkbruin', wat zorgt voor een warme, intieme sfeer.

De uitdagingen van dit ontwerp lagen in het gebruik van meerdere kleuren in dezelfde ruimte zonder dat deze te opvallend zijn. Na het begrijpen van de kleurkenmerken en het voortdurend vergelijken en matchen, heeft de ontwerper een unieke ruimtelijke stijl gecreëerd door middel van kleur. Een andere uitdaging was het juiste gebruik van bouwmaterialen. Na herhaalde selectie en proefmodellen, zijn de texturen en materialen gevonden die bij de ruimte passen.

'Idyll Time' is gebaseerd op het concept van 'Snatch a relief from life’s drudgery' en creëert een gezellig huis als een villa voor een echtpaar dat op het punt staat met pensioen te gaan. In dit project is bijzondere nadruk gelegd op een eenvoudige en frisse stijl. Door het gebruik van veel witte ruimte wordt het kunstwerk het visuele middelpunt. Verschillende kleurblokken worden gecombineerd om verschillende ruimtelijke stijlen en gevoelens te creëren. Door een soepele verkeerscirculatie en een barrièrevrij ontwerp wordt de functionaliteit verbeterd en worden veiligheidsproblemen verminderd.

Dit ontwerp is bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chen-Hung Ho
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer , Idyll Time, 2021.
Projectteamleden: Chen-Hung Ho
Projectnaam: Idyll Time
Projectklant: Chen-Hung Ho


Idyll Time IMG #2
Idyll Time IMG #3
Idyll Time IMG #4
Idyll Time IMG #5
Idyll Time IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp