Florencia: Een Meesterwerk van Camila Lerena

Een Lounge Stoel Geïnspireerd op de Zwevende Orchidee

De Florencia lounge stoel, ontworpen door Camila Lerena, is een prachtig voorbeeld van organisch design geïnspireerd door de natuur. De stoel is een knipoog naar de Ghost Orchid, een bloem die bekend staat om haar zwevende uiterlijk.

De Ghost Orchid, afkomstig uit Zuid-Florida, wordt gekenmerkt door het ontbreken van bladeren, waardoor het lijkt alsof de bloem in de lucht zweeft. De Florencia lounge stoel weet deze betoverende sensatie te vangen. Het schijnbaar naadloze frame imiteert de bloemblaadjes en hun richting.

Wat de Florencia Lounge Stoel onderscheidt van andere ontwerpen, zijn de unieke eigenschappen. Het beschikt over een glad, continu frame met naadloze verbindingen zonder hardware. Hierdoor is de stoel eenvoudig te monteren, waardoor de behoefte aan extra gereedschap, hardware en instructies wordt verminderd. De gehaakte lederen of katoenen bekleding biedt een comfortabele en mooie plek om te ontspannen. De gehaakte stof vertrouwt op de zwaartekracht om de zitter te ondersteunen, wat een hangmatgevoel creëert dat zich aanpast aan de contouren van de gebruiker.

De stoel is gemaakt met een gegoten aluminium frame, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en het onderhoudsgemak. De gebruiker kan eenvoudig de gekozen stof over de rugleuning en sleuven in de armleuning haken en wegzinken in de hangmatstoel. Het gemak waarmee de stof kan worden verwijderd, betekent dat men de stof gemakkelijk kan verwisselen of reinigen, evenals het gegoten aluminium frame om zijn glans te behouden.

De Florencia Lounge Stoel werd ontworpen en voltooid tussen februari en mei 2022 aan het College for Creative Studies. Het werd tentoongesteld tijdens de Student Exhibition en Industry Day van het College for Creative Studies in mei 2022. Het ontwerp van de stoel werd bekroond met de Zilveren A' Meubelontwerp Award in 2023, een prestigieuze erkenning voor top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen.

De Florencia Lounge Stoel is een prachtig voorbeeld van hoe design en natuur kunnen samensmelten om een uniek en functioneel meubelstuk te creëren. Het is een bewijs van de creativiteit en het vakmanschap van Camila Lerena, en een welverdiende winnaar van de Zilveren A' Meubelontwerp Award.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Camila Lerena
Afbeeldingscredits: All images: Camila Lerena
Projectteamleden: Designer: Camila Lerena
Projectnaam: Florencia
Projectklant: Camila Lerena


Florencia IMG #2
Florencia IMG #3
Florencia IMG #4
Florencia IMG #5
Florencia IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp