Liberty Signa: Een Symfonie van Cultuur en Design

Resort Hotel Liberty Signa verenigt traditie en moderniteit

Het ontwerp van Liberty Signa is een eerbetoon aan de vermenging van culturen, verweven met moderne designprincipes. Het gebruik van lokale materialen en het creëren van intieme leefruimtes staan centraal in dit unieke hotelproject.

De Liberty Signa, ontworpen door Sait Guray Yalcin, is niet zomaar een hotel; het is een meesterwerk waarin luxe, moderniteit en comfort samenkomen. Het project, dat zich uitstrekt over 102.000 vierkante meter, biedt een scala aan faciliteiten en kamerstijlen, ontworpen om aan de specifieke behoeften van een verfijnd cliënteel te voldoen. De kamers en villa's zijn uitgerust met diverse voorzieningen om een ongeëvenaard comfortniveau te waarborgen. Het ontwerp, dat inspiratie put uit lokale elementen, bevordert een naadloze verbinding met de omgeving en houdt rekening met de natuurlijke habitats van de inheemse Caretta Caretta schildpadden.

De realisatie van dit ontwerp vereiste een zorgvuldige materiaalkeuze om een luxueuze en verfijnde sfeer te cultiveren. De kleurenpaletten reflecteren de culturele essentie van elke ruimte en harmoniseren met het gebruik van hoogwaardige materialen zoals hout, marmer en natuursteen. Deze fusie van materialen en kleuren resulteert in een samenhangende en verfijnde esthetiek voor het Liberty Signa project. De diversiteit aan materialen voegt rijkdom en visuele interesse toe aan het architectonische ontwerp, wat bijdraagt aan een harmonieuze en esthetisch aangename gebouwde omgeving.

Het ontwerp van Liberty Signa streeft ernaar om eentonigheid te voorkomen door voor elke ruimte een verschillende benadering te kiezen. De locatie van het project speelt een cruciale rol, met inachtneming van de natuurlijke habitats van omliggende planten- en diersoorten. In het landschap van het hotel zijn planten gekozen die zich aanpassen aan de lokale omgeving en het klimaat. Het aromatische tuinontwerp benadrukt natuurlijkheid en biedt ruimte voor klimaatvriendelijke vruchten en kruiden die gebruikt worden in de cocktails van de hotelbar. Ook de levensstijl en habitats van verschillende diersoorten, waaronder de Caretta Caretta schildpadden, zijn meegenomen in het ontwerp.

De uitdagingen van het project lagen in het weerspiegelen van een fusie van meerdere culturen in de restaurants. Na grondig onderzoek naar de geschiedenis van deze culturen, is een ontwerpproces gestart dat rekening houdt met de locatie van het hotel, de sociale omgeving en de doelgroep. Het ontwerp, dat in harmonie is met de omliggende gemeenschap, is zorgvuldig overwogen om de impact op het milieu te minimaliseren. Deze inzichten hebben geleid tot ontwerpkeuzes die een harmonieuze integratie met de omgeving waarborgen.

Het Liberty Signa Hotel is een toonbeeld van hoe diverse culturen en modern design samenkomen, met een onderscheidend gebruik van lokale steen. De diversiteit in ontwerpbenaderingen voorkomt eentonigheid en verrijkt het landschap met aanpasbare planten en aandacht voor dierlijke habitats. De zorgvuldige materiaalkeuze bevordert een luxueuze ambiance met hout, marmer en steen. Het project weerspiegelt culturen vanaf de lobby tot aan de spa en restaurantontwerpen, waarbij interactie met belanghebbenden de culturele representatie versterkt. Uitgebreid onderzoek leidt tot een ontwerp dat resoneert met de gemeenschap en rekening houdt met de milieu-impact.

Liberty Signa heeft de prestigieuze Zilveren A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design Award' in 2024 gewonnen, als erkenning voor zijn top-of-the-line creativiteit en professioneel opmerkelijk ontwerp dat uitmuntend vakmanschap en innovatie illustreert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: S.A.I.T. Studio
Afbeeldingscredits: S.A.I.T. Studio
Projectteamleden: Senior Architect: Kemal Çetin Senior Interior Designer: Sait Güray Yalçın Architect: Burak Bilgin Project Consultant: Dr. Gürkan Yücetürk Senior Civil Engineer: Mesut Dağdelen Interior Architect: Şule Yılmaz Architect: Murat Eyvaz
Projectnaam: Liberty Signa
Projectklant: S.A.I.T. Studio


Liberty Signa IMG #2
Liberty Signa IMG #3
Liberty Signa IMG #4
Liberty Signa IMG #5
Liberty Signa IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp