Elina: Een Unieke Vrouwelijke Kliniek die Schoonheid en Vreugde Combineert

Een Ontwerp van Yunjun Yang

Inleiding:

Elina is een opmerkelijke vrouwelijke kliniek die de schoonheid van vrouwen viert en bezoekers een vreugdevolle ervaring biedt. Ontworpen door Yunjun Yang, is dit innovatieve ontwerp geïnspireerd door de wens om bezoekers te laten stralen en zichzelf te transformeren. Met unieke elementen en een zorgvuldig gekozen kleurenpalet, creëert Elina een sfeer van verbeelding en warmte.

Elina is een kliniek die gespecialiseerd is in plastische chirurgie en biedt vrouwen de mogelijkheid om hun schoonheid te ontdekken en te omarmen. Yunjun Yang, de getalenteerde ontwerper achter Elina, wilde een ruimte creëren die bezoekers in staat stelt om zichzelf te zien als protagonisten in hun eigen verhaal van transformatie. Door middel van structurele schoonheid, onverwachte objecten en prachtige kleuren, hoopte hij een omgeving te creëren waarin bezoekers mooie herinneringen kunnen maken.

De unieke eigenschappen van Elina zijn gebaseerd op drie belangrijke elementen. Ten eerste is er de "verbeeldingsopening". Een enkele muur moedigt bezoekers aan om zich de achterliggende ruimte voor te stellen. Met behulp van een gevisualiseerde trap kunnen ze zich de aanwezigheid van de bovenverdieping voorstellen. Ten tweede zijn er de "rol van kleuren". Specifieke kleuren begeleiden de bewegingslijnen als herkenningspunten. Ten slotte is er het element van herinnering. Door middel van toonafstemming probeert Elina een gezellige sfeer te creëren die blijft hangen in het geheugen van de klanten.

De realisatie van het ontwerp van Elina maakt gebruik van innovatieve technologieën en materialen. De vloer is bedekt met bonenkiezels in vijf verschillende kleuren, die de diepe verrijkende schoonheid van vrouwen symboliseren. Deze kiezels omarmen de wachtruimte met zachte rondingen en creëren een gevoel alsof je in een hoekje van een oud plein zit om even uit te rusten. Het plafond zorgt voor een unieke sfeer waarin verschillende kleuren en structuren harmoniëren met natuurlijk licht en warme verlichting in het schemerige avondgloed.

Elina is gelegen in Changwon, Gyeongsangnam-do, Zuid-Korea. Het project nam een bepaalde periode in beslag om te voltooien en werd gerealiseerd door Yunjun Yang en Jungseon Jeon van INTOEX.

Dit opmerkelijke ontwerp is bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2023 in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp, evenals de technische en artistieke vaardigheden die ermee gepaard gaan. Elina wordt geprezen om zijn unieke kenmerken en de positieve gevoelens die het oproept bij bezoekers.

Elina is niet zomaar een kliniek, het is een ruimte die vrouwen inspireert en hen in staat stelt hun schoonheid te omarmen. Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail, is Elina een voorbeeld van innovatie en creativiteit in de wereld van kunst, architectuur, ontwerp en technologie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yunjun Yang
Afbeeldingscredits: Yunjun Yang
Projectteamleden: INTOEX : Yunjun Yang, Jungseon Jeon
Projectnaam: Elina
Projectklant: Yunjun Yang


Elina IMG #2
Elina IMG #3
Elina IMG #4
Elina IMG #5
Elina IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp