Dajihui Exhibition Hall: Een Futuristisch Verkoopcentrum

Een Ontwerp van Chanku en Partners

Inleiding:

De Dajihui Exhibition Hall, ontworpen door Chanku en Partners, is een indrukwekkend verkoopcentrum dat een perfecte combinatie biedt van futuristisch design en functionaliteit. Met zijn grijze marmeren vloeren, geometrische vormen en levendige kleurelementen, creëert dit project een verfrissende zintuiglijke ervaring. Laten we eens kijken naar de unieke eigenschappen en inspiratie achter dit opvallende ontwerp.

De inspiratie voor de Dajihui Exhibition Hall kwam voort uit de recente ontwikkelingen in de ruimtevaart. Met de officiële overdracht van de Chang'e-5 maanmonsters aan het einde van 2020, begon China met het opslaan, analyseren en onderzoeken van buitenaardse objecten. De ontwerpers wilden deze historische gebeurtenis vieren door de grote rode bal in het centrum van de hal de vorm te geven van het maanoppervlak. Dit geeft de bal een eigen ziel en combineert realiteit met kunst.

Een van de sterke punten van dit ontwerp is het gebruik van verschillende materialen en vormen. Het hele gebied is bedekt met grijze marmeren vloeren, die een gevoel van elegantie en verfijning toevoegen. De geometrische figuren, geïnspireerd op toekomstige wetenschap en technologie, worden gecombineerd met levendige kleurelementen om een levendige en moderne sfeer te creëren. De trap in de vorm van een lint, die de bovenste en onderste functionele ruimtes met elkaar verbindt, is een opvallend kenmerk van het ontwerp.

Om dit ontwerp te realiseren, werden verschillende materialen gebruikt, waaronder steen, gekleurd acryl, fluorocarbon, aluminium plaat met bakverf en roestvrij staal. Deze materialen werden zorgvuldig gekozen om de esthetiek en duurzaamheid van het ontwerp te waarborgen.

De Dajihui Exhibition Hall beslaat een totale oppervlakte van 936 vierkante meter. Het project werd gestart in juli 2020 en voltooid in april 2021 in Shenzhen.

De uitdagingen bij het ontwerpen van dit project waren onder andere het integreren van de gekleurde glazen gevel in de binnenruimte en het creëren van een harmonieuze lichtomgeving. Het verlichtingsontwerp speelde een cruciale rol bij het integreren van het gebouw en de ruimte als geheel.

De Dajihui Exhibition Hall is niet alleen een verkoopcentrum, maar ook een kunstwerk op zich. Het ontwerp weerspiegelt de harmonie tussen welvaart en rust, en biedt bezoekers een unieke esthetische ervaring. Het is een perfect voorbeeld van hoe design en functionaliteit hand in hand kunnen gaan.

Met zijn unieke eigenschappen en innovatieve ontwerp heeft de Dajihui Exhibition Hall de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Dit prestigieuze ontwerpwedstrijd beloont ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie.

Beeldcredits:

Afbeelding 1: Fotograaf Mingde Huang, Receptiegebied, 2021.

Afbeelding 2: Fotograaf Mingde Huang, Onderhandelingsruimte, 2021.

Afbeelding 3: Fotograaf Mingde Huang, Zandtafelgebied, 2021.

Afbeelding 4: Fotograaf Mingde Huang, Receptiegebied, 2021.

Afbeelding 5: Fotograaf Mingde Huang, Onderhandelingsruimte, 2021.

Intellectueel eigendomsrecht:

Alle rechten voorbehouden aan Mingde Huang, 2021.

Met zijn baanbrekende ontwerp en innovatieve benadering van ruimte en esthetiek, is de Dajihui Exhibition Hall een ware blikvanger. Het is een perfect voorbeeld van hoe design de manier waarop we ruimtes ervaren en waarderen, kan transformeren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chanku And Partners
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Mingde Huang, Reception Area, 2021. Image #2: Photographer Mingde Huang, Negotiation Area, 2021. Image #3: Photographer Mingde Huang, Sand Table Area, 2021. Image #4: Photographer Mingde Huang, Reception Area, 2021. Image #5: Photographer Mingde Huang, Negotiation Area, 2021.
Projectteamleden: Chief Designer: Yantao Chen Assistant Designer: Gengfeng Chen Assistant Designer: Zhouyue Hong
Projectnaam: Dajihui Exhibition Hall
Projectklant: Chanku And Partners


Dajihui Exhibition Hall IMG #2
Dajihui Exhibition Hall IMG #3
Dajihui Exhibition Hall IMG #4
Dajihui Exhibition Hall IMG #5
Dajihui Exhibition Hall IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp