Garden Home: Een Nieuwe Benadering van Interieurontwerp

Een harmonieuze samensmelting van traditionele tuinontwerpen en moderne woonruimtes

In een wereld waarin het traditionele huisontwerp vaak te rechtlijnig en rigide is, biedt het Garden Home-project een frisse kijk op interieurruimteontwerp. Geïnspireerd door tuinen en de natuurlijke rondingen die ze bevatten, is dit project een poging om de starre definitie van de 'ruimtebox' te doorbreken en de grenzen en scheidingen in de ruimte te vervagen.

Ontworpen door Yi Huile, Liu Zulong en Xia Yiting, is Garden Home een interieurontwerp dat de ontwerptechnieken van de Tuin aan de Jangtse-delta coöpteert. Het project is een poging om de starre definitie van de 'ruimtebox' te doorbreken en de grenzen en scheidingen in de ruimte te vervagen. Het ontwerpteam heeft de ruimte uitgebreid volgens de werkelijke behoeften van de mensen, als een doos die zich blijft ontvouwen, waardoor een ontspannen en dromerige esthetiek van het leven wordt gecreëerd.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp liggen in de talrijke rondingen die de traditionele taal van het huisontwerp doen exploderen. Deze zachte visuele perceptie maakt de setting van dynamische lijnen variabeler, terwijl er een subtiele zin van orde wordt gecreëerd. Dit vermijdt niet alleen het gevoel van rommel, maar maakt ook dat de bewoners zich vrijer en losser voelen.

De realisatie van dit ontwerp is mogelijk gemaakt door het gebruik van verschillende materialen zoals microcement, massief houten panelen, visgraatparket, gesinterd steen en metaal. De woonkamer heeft een visgraatparketvloer, de keukenbladen zijn van gesinterd steen en de meubels zijn gemaakt van massief houten panelen. De badkamerwanden en -vloeren zijn betegeld en de kasten zijn gemaakt van houten frame met acryl. De sofa is gemaakt van metaal met een spons en stoffen afwerking.

Met een oppervlakte van 51 vierkante meter, is dit project een perfect voorbeeld van hoe een kleine ruimte optimaal kan worden benut. De locatie van de twee S-vormige muren is getekend volgens de huidige status en de behoeften van elke functionele ruimte, waarbij de holtes en uitstulpingen beide specifieke functionele behoeften dienen. Door de speciale, centrale migratielijn van het leven, kunnen bewoners een huis zonder einde creëren door hun weg te vinden door elke functionele ruimte rond de gebogen muren, wat zorgt voor een vloeiende woonervaring.

Het project, dat in juli 2020 in Beijing, China werd geïnitieerd, werd op 1 januari 2022 voltooid. Het was een uitdaging om de vele rondingen in een algehele orde te integreren, maar door zorgvuldig de verhouding van rechte en gebogen lijnen in elk landschap aan te passen, is het ontwerpteam erin geslaagd om elke functionele sectie en scène meer in evenwicht te brengen en de sfeer van 'familie' te versterken.

Deze unieke benadering van interieurontwerp heeft niet onopgemerkt gebleven. Garden Home werd bekroond met de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, design en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen van de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Huile Yi
Afbeeldingscredits: Photographer: Jin Weiqi
Projectteamleden: Liu Zulong Yi Huile Xia Yiting
Projectnaam: Garden Home
Projectklant: Huile Yi


Garden Home IMG #2
Garden Home IMG #3
Garden Home IMG #4
Garden Home IMG #5
Garden Home IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp