Innovatie en Esthetiek Vermengd in Himalaya Designer Office

Roy Hu's ontwerp verlegt grenzen van traditionele kantoorruimtes

In een wereld waar de grenzen van werk en creativiteit steeds meer vervagen, introduceert Roy Hu een baanbrekend kantoorontwerp geïnspireerd door de majestueuze Himalaya.

De Himalaya Designer Office, een creatie van ontwerper Roy Hu, is een toonbeeld van hoe kunst en functionaliteit samenkomen in een moderne werkomgeving. Geïnspireerd door de driedimensionaliteit van de ruimte die ons dagelijks leven coördineert, vertaalt dit ontwerp het concept naar de structuur van het kantoor. Het gebruik van driewegverbindingen als motief strekt zich uit tot meubilair, verlichting en bewegwijzering, waardoor de lineaire dimensionaliteit wordt opgelost in polyfone interpretaties en zo transformeert tot een multidimensionale informatiegids.

Wat de Himalaya Designer Office onderscheidt van andere ontwerpen is de poging om de stroom in een moderne ruimte te leveren met diverse materialen in een vage sfeer, terwijl tegelijkertijd de verbindingen in de ruimte worden versterkt door textuurcontrasten en botsingen. Een donkere toon overheerst de ruimte, aangevuld met unieke texturen en verlichting die doet denken aan commerciële ruimtes. Dit ontwerp rebelleert tegen de traditionele opvatting van een kantoor dat helderheid bij daglicht en eenvoudige interieurs kenmerkt.

De realisatietechnologie van het ontwerp omvat verticale metalen staven bij de receptie die zweven in een lucht van lichtheid, als onafhankelijke steunen voor de horizontale structuur. De receptie staat op zichzelf als een artistieke installatie en verbindt visueel ruimtelijke elementen als een brandpunt bij de ingang. Hellende muren intensiveren de ervaring en verbeelding van ruimtelijke dimensies van mensen, en presenteren een eendimensionale ruimte als een tweedimensionaal aspect zonder deze volledig te scheiden.

De ontwerpafdeling breidt het motief van driedimensionaliteit uit. Bureau's zijn onderling verbonden maar toch onafhankelijk georganiseerd, waardoor een gevoel van orde wordt overgebracht terwijl ook een stromend en continu gevoel wordt tentoongesteld, zoals een murmelende stroom. Dagelijkse gadgets zoals track sockets, mainframe rekken en zij-kasten integreren naadloos in de bureaus in een modernistische stijl: zigzag geperforeerde boekenplanken spelen visuele ritmes met passende contrasterende kleuren.

Het project, gelegen in Xiamen, Fujian, China, begon in februari 2023 en werd voltooid in juni 2023. De ruimtelijke bewegingen strekken zich uit in het uitgebreide gebruik van grijstinten en zwart verrijkt door oranje elementen. Het uniforme motief en de thematische toepassing stromen consequent door het ruimtelijke ontwerp, met lichtvoetige intermezzo's om de ruimtelijke lagen te benadrukken terwijl het juxtaposerende gevoel van licht en donker behouden blijft.

De uitdagingen van het ontwerp lagen in het handhaven van het principe "Less is More" in moderne ontwerpen, zonder in te boeten aan ingewikkelde details en een alomvattend effect. Dit ontwerp houdt zich aan het idee dat "complexiteit eenvoud vooropstelt" door rijk complexe materialen en technieken te gebruiken om klanten op subtiele wijze een diverse reeks selecties te tonen. Het algehele ontwerp behoudt nog steeds een eenvoudige uitstraling, terwijl het de dagelijkse ervaringen overstijgt om diverse ervaringen en innovatie te verkennen door de orde onder complexiteit te onthullen.

De Himalaya Designer Office is bekroond met de Iron in A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het is gerespecteerd voor het integreren van beste praktijken in de industrie en bekwame technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Roy Hu
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Rongkun Chen, 2023 Image #2: Photographer Rongkun Chen, 2023 Image #3: Photographer Rongkun Chen, 2023 Image #4: Photographer SEHN-PHOTO, 2023 Image #5: Photographer Rongkun Chen, 2023 Video Director: SHEN-PHOTO
Projectteamleden: Host Designer|Roy Hu Design Team|Xiaoling Cheng,Shuyang Tsu,LK Lee,Yujia Zhu,Bare Tsai
Projectnaam: Himalaya Designer Office
Projectklant: Himalaya Design


Himalaya Designer Office IMG #2
Himalaya Designer Office IMG #3
Himalaya Designer Office IMG #4
Himalaya Designer Office IMG #5
Himalaya Designer Office IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp