Vanke Red County Villa: Een Ideale Mix van Moderniteit en Klassieke Elegantie

Een Uniek Privéhuis Ontworpen door Xu Liu

Met het bouwen van een ideale leefomgeving als missie en de klanten als uitgangspunt, breidt ontwerper Xu Liu de internationale en artistieke levensstijl uit volgens de verwachtingen van de klanten en creëert hij een romantische Franse ambiance als antwoord op hun ideale woning.

De Vanke Red County Villa is een uniek privéhuis dat zich onderscheidt door zijn unieke eigenschappen en sterke punten. De ontwerper maakt gebruik van overlappende vormen van cirkelbogen en geometrie om het uitzicht op de woonkamer te omlijsten, waardoor de schoonheid van kunst tussen binnen en buiten wordt overgebracht. Bewoners kunnen zo genieten van de natuurlijke veranderingen van de vier seizoenen. Het koepelplafond is gelaagd met lichtlinten en kristallen veren die er tussendoor zweven, waardoor een serene sfeer ontstaat in combinatie met de marmeren open haard. Wanneer mensen de deur naar de tuin openen, worden leven en natuur met elkaar verbonden zonder grenzen en harmonieus met elkaar verweven.

De realisatie van het ontwerp maakt gebruik van verschillende technologieën. Bij binnenkomst wordt men begroet door een sterke klassieke sfeer. De Franse elegantie en klassieke romantiek worden overgebracht door de gedetailleerde gravures en de stereoscopische kunstinstallatie. De waterbar is niet gescheiden van het loungegedeelte en de schitterende kristallen lampen, elegante marmeren bar, abstracte kunstwerken en klassieke leren banken passen harmonieus bij elkaar en zorgen voor een comfortabele ervaring.

De Vanke Red County Villa is ontworpen met het oog op de interactie tussen de bewoners en de ruimte. De dubbele ontwerpen van de gedraaide trap en de lift zorgen voor flexibiliteit in de leefruimte met dynamische lijnen. De statische en dynamische scheidingswanden van de hoofdslaapkamer sluiten aan bij de dagelijkse leefgewoonten van de bewoners. De ontwerpkeuzes voor de kamer van de oudere bewoners zijn subtiel van kleur en mensgericht in functie. De unieke opstelling van de tv-wand toont de zorg van de ontwerper voor de vrijetijdsactiviteiten van de oudere bewoners.

De Vanke Red County Villa bevindt zich in Guangzhou, China en is nog in aanbouw. Het project is een integraal ontwerp van architectuur, landschapsarchitectuur, interieur, meubels, en techniek. De ontwerper heeft onderzoek gedaan naar de wensen en voorkeuren van de klanten en heeft geprobeerd om de esthetiek en artistieke smaak van zowel het Chinese als het westerse te integreren. Het resultaat is een huis dat zowel modern als klassiek is en een plezierige leef- en spirituele habitat biedt aan de bewoners.

De Vanke Red County Villa kent ook enkele uitdagingen. Zo is de ondergrondse wijnkelder niet alleen een ruimte voor de wijnverzameling van de eigenaar, maar ook een ontmoetingsruimte. De metalen wijnrekken en verborgen lichtstrips zorgen voor een gevoel van orde en vormen het visuele middelpunt van de ruimte. De ontwerper heeft niet alleen het landschap van de daktuin gepland, maar heeft er ook een levensstijl in verwerkt. Met een verzonken bank, een bar op het dak, een terras met sterrenlicht, mosachtige rotsen en stromende bronnen kunnen bewoners samen met hun familie en vrienden plezier hebben.

De Vanke Red County Villa is een perfecte mix van moderniteit en klassieke elegantie. Het ontwerp weerspiegelt de integratie van Chinese en westerse esthetiek en artistieke smaak, waardoor een plezierige leef- en spirituele habitat wordt gecreëerd voor de bewoners. Het is dan ook geen verrassing dat dit ontwerp de Bronze A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xu Liu
Afbeeldingscredits: Xu Liu
Projectteamleden: Xu Liu
Projectnaam: Vanke Red County Villa
Projectklant: Xu Liu


Vanke Red County Villa IMG #2
Vanke Red County Villa IMG #3
Vanke Red County Villa IMG #4
Vanke Red County Villa IMG #5
Vanke Red County Villa IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp