Double Cove: Een Verfijnd Weekendtoevluchtsoord aan Zee

Een Project van Chi Ming Danny Chiu

Inleiding

Double Cove is een prachtig ontworpen privéwoning, gelegen aan de kust. Het is ontworpen door Chi Ming Danny Chiu om te dienen als een verfijnd en uitnodigend weekendtoevluchtsoord voor een multi-generatie familie. Geïnspireerd door het ritueel van het inchecken in een hotel, heeft de ontwerper een uniek concept bedacht om aan de wens van de klant voor frisheid te voldoen. Het interieur is voorzien van een moderne luxe inrichting, waardoor een perfecte balans wordt gecreëerd tussen het drukke stadsleven en het ontspannen leven in een resort.

De unieke eigenschappen van Double Cove zijn onder andere een gevoel van frisheid en verrassing. Naast de wens van de klant voor een weekendtoevluchtsoord, is er ook behoefte aan een verfrissend en dynamisch interieur waarin de multi-generatie familie kan ontsnappen aan het drukke stadsleven. Elk bezoek aan Double Cove is een nieuwe ervaring, met onverwachte elementen die achter elke hoek te vinden zijn.

De realisatie van het ontwerp van Double Cove is gebaseerd op het creëren van verschillende zones die voldoen aan de behoefte van een weekendtoevluchtsoord. Om afleiding te minimaliseren, heeft de ontwerper gekozen voor een precieze kleurenpalet van beige en lichtgrijs, met strategisch geplaatste gouden accenten in de vorm van bronzen stalen afwerkingen en opvallende verlichtingsarmaturen boven de eettafel. Daarnaast zijn er schilderijen met verlichte zeegolven geplaatst die de natuurlijke omgeving en het weidse uitzicht van de woning weerspiegelen.

Double Cove is ongeveer 1379 vierkante voet groot en biedt verschillende slaapopties op basis van het principe van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Naast de slaapvertrekken zijn er ook verschillende eetopties, waaronder een zitgedeelte, een woonruimte en een balkon. Bovendien is er een recreatiegebied waar men Mahjong kan spelen.

Het hart van Double Cove is de ruime gedeelde ruimte, waar elk familielid zijn eigen toegewezen gebied heeft, maar waar ook ruimte is om samen te komen. Deze gebalanceerde, verfijnde maar uitnodigende gemeenschappelijke ruimte bestaat uit een zitgedeelte, een woonruimte, een eetruimte, een semi-open keuken en een balkon, en vormt het centrale punt voor sociale interactie en samenzijn.

Double Cove is gelegen in Wu Kai Ha, Hong Kong en het project werd gestart in mei 2018 en voltooid in januari 2019.

Double Cove is het resultaat van uitgebreid onderzoek en het overwinnen van creatieve en technische uitdagingen. Het ontwerpteam moest een evenwicht vinden dat geschikt was voor de hele familie, en heeft dit bereikt door het gebruik van een neutraal kleurenpalet en het creëren van een gebalanceerde, elegante en chique sfeer.

Double Cove is een uitnodigend weekendtoevluchtsoord dat comfort, frisheid en flexibiliteit uitstraalt. Het ontwerp is afgestemd op de wensen van de klant en biedt een unieke ervaring waarbij elke bezoeker zijn favoriete kamer kan kiezen, net als bij het inchecken in een hotel.

Double Cove heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Beeldcredits: Fotograaf Bobby Wu

Intellectueel eigendom: Copyrights behoren toe aan Danny Chiu Interior Designs Ltd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chiu Chi Ming Danny
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer Bobby Wu
Projectteamleden: Chiu Chi Ming Danny
Projectnaam: Double Cove
Projectklant: Chiu Chi Ming Danny


Double Cove IMG #2
Double Cove IMG #3
Double Cove IMG #4
Double Cove IMG #5
Double Cove IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp