Modern Grandness en Luxe Comfort in een Industrieel Ontwerp

Een Unieke Woning Ontworpen door Pei Yun Wu

Modern grandness, low-profile luxury, en relaxing comfort zijn de sleutelpunten van het algehele ontwerp van deze woning. Ontwerper Pei Yun Wu combineert de karakteristieken en grandeur van de industriële stijl met de toevoeging van luxe elementen zoals titanium plating, wat zorgt voor een verfijnde textuur. Het ontwerp van de ruimte is gericht op eenvoudige opslag en deuropeningen, waardoor de ruimte breder wordt door het verwijderen van deuren en het gebruik van een open flow design.

Het project is een dubbel-laagse woning. De grijze basiskleur wordt vergezeld door strakke stenen en ijzeren elementen die de schoonheid van ingetogen luxe laten zien. Grote ramen zorgen voor veel natuurlijk licht, dat verder naar binnen wordt gebracht door glazen wanden en open kasten in de ruimte. De ijzeren elementen worden gebruikt om lagen te creëren, aangepast door de metalen lijnen van de titanium plating. De gang op de tweede verdieping fungeert als een verbindingskanaal tussen binnen en buiten, waardoor mensen in contact komen met de natuur.

Om de natuurlijke textuur van de industriële stijl te benadrukken, wordt naast het witte plafond ook veel architectonisch beton gebruikt op de muren. Om overmatige decadentie en grofheid te vermijden, maakt de ontwerper gebruik van houtpatronen om een zachte en ontspannen sfeer te creëren. De hele ruimte maakt gebruik van slechts één soort houtfineer om een uniforme sfeer te creëren. De ijzeren elementen vormen de lagen en lijnen. De titanium plating verbindt verschillende materialen en laat de verfijnde textuur visueel zien, voorkomt dat de donkere kleuren van de binnenruimte saai worden en zorgt voor een ontspannen en comfortabel gevoel. Daarnaast zorgt het hoge plafond voor een gevoel van ruimte en grandeur. De open displayplanken en glazen wanden vereenvoudigen het ontwerp, verbinden de twee verdiepingen en binnen- en buitenruimtes, doorbreken de ruimte en creëren een gevoel van expansie en ruimtelijkheid. In de hoofdslaapkamer doorbreekt de persoonlijke smaak van de eigenaar voor eenvoudige mode het kader van de gestandaardiseerde kledingkast. Het concept van de boetiekdisplay wordt toegepast door kleding openlijk op te hangen, waarbij functie en smaak worden gecombineerd.

De buitenkant van de twee verdiepingen is gebouwd met transparant glas, waardoor de ruimte open en licht is en er interactie en conversatie tussen de bovenste en onderste verdiepingen plaatsvindt. De ruimte onder de trap wordt gebruikt om een galerie-achtige sfeer te creëren. Er zijn zeven onregelmatige planken aan de muur om te voldoen aan de verwachtingen van de eigenaar dat de ruimte dient als display voor verzamelde beeldjes. De planken zijn niet te georganiseerd gepresenteerd en dragen bij aan de esthetiek van de ruimte. Onder de planken bevindt zich een zwevende diamanten stoel om het geometrische display erboven in evenwicht te brengen. Kunstwerken en schilderijen kunnen op elk moment worden tentoongesteld om het effect van een galerieruimte thuis te creëren. De twee verdiepingen zijn met elkaar verbonden om een andere sfeer in huis te creëren.

Het project begon in november 2018 en werd voltooid in mei 2019 in Tainan, Taiwan. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de industriële stijl en het creëren van een ruimte die zowel luxe als comfort uitstraalt.

Deze unieke woning, ontworpen door Pei Yun Wu, is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, technische kenmerken en artistiek vakmanschap. Het ontwerp van deze woning toont een opmerkelijk niveau van excellentie en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wu Pei Yun
Afbeeldingscredits: Wu Pei Yun
Projectteamleden: Wu Pei Yun
Projectnaam: Art Movement
Projectklant: Wu Pei Yun


Art Movement IMG #2
Art Movement IMG #3
Art Movement IMG #4
Art Movement IMG #5
Art Movement IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp