Timeless: Een Luxe Woning Met een Tijdloze Uitstraling

Een Meesterwerk van Kan-Shih Lee: Het Versmelten van Klassieke en Moderne Elementen

Ontwerper Kan-Shih Lee presenteert 'Timeless', een residentieel ontwerp dat de persoonlijkheid van de klant weerspiegelt en een ronde indruk creëert. Met behulp van lichte tinten, sierlijke Europese stijlversieringen en delicate metalen, heeft Lee een ruimte gecreëerd die zowel luxueus als gastvrij is.

De inspiratie voor 'Timeless' komt van de klant zelf, een zakenman die een afgeronde indruk in zijn huis wilde hebben. Lee en zijn team hebben dit thema van 'rondheid' omarmd in hun ontwerp, met behulp van verschillende kleurverhoudingen om openbare en privéruimtes met verschillende sferen te creëren. Het openbare gebied is groots, met grijsblauwe tinten als het belangrijkste visuele element, terwijl de privéruimte een romantische indruk geeft met grijze en paarse tinten.

Wat 'Timeless' onderscheidt van andere ontwerpen is de aandacht voor detail en de unieke eigenschappen. Een kristallen lamp, de favoriet van de klant, vormt het middelpunt van het openbare gebied en symboliseert de stijl van de ruimte. Daarnaast is de gang die de openbare en privéruimtes verbindt, verlicht met inductieverlichting die langzaam oplicht als mensen voorbijlopen.

De realisatie van 'Timeless' vereiste het gebruik van diverse bouwmaterialen, waaronder marmer, titanium bekleed metaal, Europese stijlversieringen, latexverf, geïmporteerde tegels, kristallen kroonluchters en carboniseerde materialen. De eettafel en de salontafel, gemaakt van natuurlijk marmer, zijn ontworpen voor grote bijeenkomsten, terwijl het titanium beklede metaal een delicate afwerking biedt die zijdezacht aanvoelt.

De technische specificaties van 'Timeless' omvatten een nieuw appartement van 165,2 vierkante meter op de 16e verdieping, met 2 plus 1 kamers, een woonkamer en een eetkamer. Een van de kamers is omgebouwd tot een theegedeelte in het openbare gebied, terwijl de ruimte van de hoofdslaapkamer is vergroot om de kleedkamer functioneler te maken. De ruimte is verbonden door gebogen lijnen, waardoor het openbare gebied een thema heeft voor elk gedeelte en de verlichting is verbeterd.

De uitdagingen die Lee en zijn team moesten overwinnen, omvatten het nauwkeurig reproduceren van de verwachtingen van de klant voor het huis en het oplossen van het probleem van zwakke verlichting in de gang. Ze hebben dit gedaan door nauw samen te werken met de klant tijdens het voorproductie- en bouwproces en door het gebruik van calciumsilicaatplaat om het plafond te baseren en ter plaatse handgeschilderde cirkelvormige rondingen van 8 cm breed toe te voegen, aangevuld met LED-lichtstrips om een volledig visueel effect te creëren.

Deze inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen, met 'Timeless' als winnaar van de prestigieuze A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. 'Timeless' is een prachtig voorbeeld van hoe een woning zowel luxueus als gastvrij kan zijn, met een ontwerp dat de persoonlijkheid van de klant weerspiegelt en een tijdloze uitstraling heeft.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kan-Shih Lee
Afbeeldingscredits: IShung international development company
Projectteamleden: Kan-Shih Lee
Projectnaam: Timeless
Projectklant: Kan-Shih Lee


Timeless IMG #2
Timeless IMG #3
Timeless IMG #4
Timeless IMG #5
Timeless IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp