Industriële Bank: Een Harmonieuze Mix van Traditie en Moderniteit

Een Ontwerp van Qinyin Tan

Inleiding:

Met het concept van "het landschapsschilderij van het Xuanhe-paleis in de Song-dynastie" als inspiratiebron, heeft ontwerper Qinyin Tan het landschap als gevoelsplek genomen en geïntegreerd in de dominante sfeer van het modernisme. Door gebruik te maken van een diversiteit aan ontwerptaal, wordt er een dialoog aangegaan met de ruimte en wordt de abstracte artistieke expressie omgezet in een waarneembaar ruimtebeeld. Het doel is om de harmonieuze schoonheid van traditie en moderniteit te creëren.

De Industriële Bank is een opmerkelijk ontwerp dat zich onderscheidt door de combinatie van traditionele Chinese elementen en moderne materialen. Door gebruik te maken van moderne meubelambacht, worden de vorm en kwaliteit van verschillende tijdperken naadloos geïntegreerd. Dit ontwerp erft niet alleen de klassieke oude stijl, maar draagt ook bij aan de innovatie van kunst.

De frontdesk van de bank is bewust eenvoudig gehouden, met een gevoel van hiërarchie door middel van eenvoudige en intuïtieve montage. Niche-elementen worden gebruikt om ruimteverdeling te creëren voor sommige kolommen en muren. Door het gebruik van licht wordt de druk veroorzaakt door de steenmaterialen verminderd, wordt de saaie en serieuze sfeer doorbroken en krijgen mensen een nieuwe en frisse ervaring.

Het project beslaat in totaal 890 vierkante meter. Het onderhandelingsgebied combineert op organische wijze traditionele en moderne, eenvoudige en elegante esthetische smaken om een aangename ruimte-atmosfeer te creëren. Het kalligrafie- en theedrinkgebied verzacht de grens van de rand door gebruik te maken van zachte lijnverlichting. De semi-open indeling stelt klanten in staat om van het omringende landschap te genieten terwijl ze wachten.

Het ontwerp van de Industriële Bank is geïnspireerd op de stad Changchun in de provincie Jilin, ook wel bekend als de "lentestad van het noorden". Het ontwerp drukt de moderne Oosterse esthetische houding uit op een progressieve en tegelijkertijd teruggrijpende manier door middel van samenwerking tussen regionale vormen.

De ontwerper heeft een nieuwe interpretatie gegeven aan de waardigheid en elegantie van Chinese meubels. De kalligrafie- en schilderijtheekamer creëert de oosterse charme met de esthetische behoeften van moderne mensen. Er is gekozen voor duidelijke en vereenvoudigde houten lijnen in plaats van complexe snijpatronen en ornamenten. Daarnaast worden eenvoudige en comfortabele katoen en linnen, modieus en gepersonaliseerd leer, en elegante en prachtige zijde gecombineerd om de stijlvolle combinatie te verbeteren.

Om te voldoen aan de operationele behoeften van de eigenaar en tegelijkertijd te zorgen voor de tevredenheid van meerdere functies in de beperkte ruimte, heeft de ontwerper gestreefd naar een kalme en beknopte kleurindeling en accessoireselectie. De stabiele en comfortabele neutrale kleuren zoals maanlicht, theewit en rijstgrijs vormen de hoofdkleuren en geven de ruimte een vredige sfeer. Daarnaast worden er donkerblauw en geel toegevoegd als Chinese representatieve kenmerken. Het vooruitstrevende ontwerp geeft vorm aan de geïntegreerde presentatie van verschillende ruimtelijke organisaties.

De Industriële Bank is een bekroond ontwerp en heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Dit ontwerp wordt geprezen om zijn technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, en toont een opmerkelijk niveau van excellentie en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

De Industriële Bank, ontworpen door Qinyin Tan, is een meesterwerk dat traditie en moderniteit harmonieus combineert. Het ontwerp weerspiegelt de rijke geschiedenis en culturele betekenis van China, terwijl het tegelijkertijd een eigentijdse esthetiek uitstraalt. Met zijn unieke kenmerken en aandacht voor detail is de Industriële Bank een inspirerend voorbeeld van innovatief ontwerp in de banksector.

Afbeeldingen:

Afbeelding 1: Onderhandelingsruimte, 2019

Afbeelding 2: Receptiehal, 2019

Afbeelding 3: Theekamer, 2019

Afbeelding 4: Bar, 2019

Afbeelding 5: Financiële ruimte, 2019

Auteursrechten: Qinyin Tan, 2019


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Qinyin Tan
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Qinyin Tan, Negotiation Area, 2019. Image #2: Photographer Qinyin Tan, Reception Hall, 2019. Image #3: Photographer Qinyin Tan, Tea Room, 2019. Image #4: Photographer Qinyin Tan, Bar, 2019. Image #5: Photographer Qinyin Tan, Financial Room, 2019.
Projectteamleden: Qinyin Tan
Projectnaam: Industrial Bank
Projectklant: Qinyin Tan


Industrial Bank IMG #2
Industrial Bank IMG #3
Industrial Bank IMG #4
Industrial Bank IMG #5
Industrial Bank IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp